[SOLVED]Brak dzwieku w skype + wyjasnienie komend
- endr1u
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
[SOLVED]Brak dzwieku w skype + wyjasnienie komend
Mam problem dokladnie taki jak w temacie. Gdy probuje nawiazac polaczenie z kims wtedy wyskakuje mi taki komunikat, ze problem z odtwarzaniem audio? Dzwiek niby mam wszystko dziala tylko nei wiem skad wie taki blad wzial? Czy ktos jest w stanie pomoc? pozdrawiam
W drodze do doskonałości (;
- castor_troy
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Odp: Problem z odtwarzaniem audio - Skype
Próbowałeś zmieniać "urządzenia dźwiękowe" w ustawieniach skype?
- endr1u
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
ok, a czy mozesz mi powiedziec jak sprawdzic jaka mam karte *****owa? bo nie do konca wiem ;/ a wiem ze jakos sie dalo to sprawdzic przez konsole bede wdziecznycastor_troy pisze:Próbowałeś zmieniać "urządzenia dźwiękowe" w ustawieniach skype?
- castor_troy
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Kod: Zaznacz cały
lspci | grep audio
Też mi się wyświetlał taki komunikat i pomogła ta właśnie zmiana.
Jest jeszcze jedna możliwość. Sprawdź w synapticu co masz zainstalowane: "skype" czy "skype-static". Spróbuj odinstalować to co masz i zainstalować to drugie.
- endr1u
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
dziala trzeba bylo sie pobawic w ustawieniach urzadzen audio tylko jeszcze chcialbym zeby mi ktos wyjasnil dlaczego jest tyle urzadzen do wyboru naprzyklad HDA Intel hw:intel 0, 1castor_troy pisze:BTW, myślałem o ustawieniach w skype.Kod: Zaznacz cały
lspci | grep audio
Też mi się wyświetlał taki komunikat i pomogła ta właśnie zmiana.
Jest jeszcze jedna możliwość. Sprawdź w synapticu co masz zainstalowane: "skype" czy "skype-static". Spróbuj odinstalować to co masz i zainstalować to drugie.
plughw:intel0,1 oraz czym jest pulse i hdmi nie do konca rozumiem co do czego sluzy:/
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Karta dźwiękowa oferuje wiele różnych wejść i wyjść (w popularnym rozumieniu np. wyjścia z tyłu obudowy oraz na przednim panelu). Stąd ten intel0,1 i tak dalej.
pulse to nazwa serwera dźwięku -- wartwy odpowiedzialnej (znów w wielkim skrócie) za miksowanie sygnałów audio pochodzących z różnych aplikacji. Ale znów, nie jest jedyna.
A służy to wszystko temu, żebyś mógł sobie wygodnie wybrać, czy dźwięk ma lecieć na głośniki, czy na podpięte słuchawki, czy może np. na wyjście liniowe; albo może ustawisz sobie pulse, a konfiguracją dźwięku zajmiesz się zupełnie gdzie indziej -- twoja rzecz.
pulse to nazwa serwera dźwięku -- wartwy odpowiedzialnej (znów w wielkim skrócie) za miksowanie sygnałów audio pochodzących z różnych aplikacji. Ale znów, nie jest jedyna.
A służy to wszystko temu, żebyś mógł sobie wygodnie wybrać, czy dźwięk ma lecieć na głośniki, czy na podpięte słuchawki, czy może np. na wyjście liniowe; albo może ustawisz sobie pulse, a konfiguracją dźwięku zajmiesz się zupełnie gdzie indziej -- twoja rzecz.
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.