Logowanie do Mój Play! - jednorazowe hasło smsem.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
- Kontakt:
Logowanie do Mój Play! - jednorazowe hasło smsem.
witam, uruchomienie Play Online na Huawei E220 mam już za sobą, a teraz kolejna zagadka. Otóż, mając Play i tym samym kartę sim, czyli numer można na stronie Playa założyć konto, gdzie dostępne są różne funkcje, jak informacje o płatnościach, historia transferu danych, itp. Problem polega na tym, że podczas wchodzenia do pewnych działów swojego konta, sieć wysyła smsa z jednorazowym hasłem, który jest wyświetlany w Windowsie przez oprogramowanie Playa. Jak teraz odebrać takiego smsa pod Ubuntu? Jakie oprogramowanie do tego?
Odp: Logowanie do Mój Play! - jednorazowe hasło smsem.
Zatrzymaj logowanie przełóż kartę do telefonu , odczytaj sms karta do modemu ( daj jej czas na znalezienie sieci ) , wpisz czterocyfrowy numer i dalej , nie ma żadnego problemu że na chwile odłączasz się od internetu .A jak wam chodzi o zliczanie pobranych pakietów , to pisałem już o programie vnstat .
-
- Sędziwy Jeż
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
- Kontakt:
Hmm, niestety bo mam tel. w innej sieci i mam simlock...
Czy jest jakieś oprogramowanie, np. Global 3G, itp., które obsłużyłoby taka opcję?
EDIT:
Hmm, czyli nie ma odpowiedzi!? Nie ma programu pod Linuxa, ktory moze odebrac smsa tak jak telefon? I to wystarczy, nic poza tym.

EDIT:
Hmm, czyli nie ma odpowiedzi!? Nie ma programu pod Linuxa, ktory moze odebrac smsa tak jak telefon? I to wystarczy, nic poza tym.
- dk75
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
spróbuj tego: http://smstools.meinemullemaus.de/
Linux Mint Debian Edition x86_64/2.6.39, Conky 1.8.0, Xorg 7.6/1.10.4 - GNOME 2.30.2, nVidia 285.03
Lenovo T61p, HITACHI HTS722010K9SA00 100GB, ST9250827AS 250GB
http://linuxcounter.net/user/483055.html
Lenovo T61p, HITACHI HTS722010K9SA00 100GB, ST9250827AS 250GB
http://linuxcounter.net/user/483055.html
- soltys_83
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Gammu całkiem nieźle radzi sobie z tym modemem....
Petycja do Ministerstwa Zdrowia w sprawie e-papierosów: http://www.petycje.pl/petycja/9233/
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Witam,
O ile z modemem Huaweii nie ma większych problemów, tak z wbudowanym modemem w netbooku Samsung nc10 powstał mały problem:
Jak odczytać jednorazowe hasło dostępu do strony play?
Problem w tym, że aby otrzymać SMSa na telefon, trzeba wyłączać komputer, wyciągać baterię, potem kartę SIM, przekładać do telefonu i z powrotem.. nieco upierdliwe
Macie może pomysł, jak skonfigurować gammu pod ten modem? Teoretycznie wyświetla się jako urządzenie USB (wpisując lsusb), ale samo gammu twierdzi, że nie ma takiego urządzenia. (wammu podpowiada, że jest to urządzenie ttyACM0, aczkolwiek połączyć sie nie chce za Chiny....).
Any ideas?
Dziekuję serdecznie z góry za podpowiedzi!
O ile z modemem Huaweii nie ma większych problemów, tak z wbudowanym modemem w netbooku Samsung nc10 powstał mały problem:
Jak odczytać jednorazowe hasło dostępu do strony play?
Problem w tym, że aby otrzymać SMSa na telefon, trzeba wyłączać komputer, wyciągać baterię, potem kartę SIM, przekładać do telefonu i z powrotem.. nieco upierdliwe

Macie może pomysł, jak skonfigurować gammu pod ten modem? Teoretycznie wyświetla się jako urządzenie USB (wpisując lsusb), ale samo gammu twierdzi, że nie ma takiego urządzenia. (wammu podpowiada, że jest to urządzenie ttyACM0, aczkolwiek połączyć sie nie chce za Chiny....).
Any ideas?
Dziekuję serdecznie z góry za podpowiedzi!