import archiwum gg

Jak się dogadać?
oczaki
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

import archiwum gg

Post autor: oczaki »

witam, czy do pidgina da sie wyeksportowac jakos archiwum rozmow z gg?
Awatar użytkownika
m_gol
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64

Odp: import archiwum gg

Post autor: m_gol »

Wątpię. Format archiwum gg nie jest chyba jakoś upubliczniony. Możesz zawsze wyeksportować wszystko, co chcesz, z gg do htmla, a potem pokopiować do odp. folderów. Z tego co wiem, to pidgin trzyma archiwum jako pliki html, więc powinno się to dać zrobić.
Michał Gołębiowski
student wydziału Matematyki, Informatyki i Mechaniki na Uniwersytecie Warszawskim
sstaszek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: sstaszek »

Pidgin może ściągnąć kontakty z serwera gg oraz z pliku tekstowego który wyeksportujemy w gg. co do pliku html to nie wiem bo nie sprawdzałem.
Awatar użytkownika
Rajca
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: Rajca »

sstaszek pisze:Pidgin może ściągnąć kontakty z serwera gg oraz z pliku tekstowego który wyeksportujemy w gg. co do pliku html to nie wiem bo nie sprawdzałem.
Czytamy ze zrozumieniem, rozchodzi się o import archiwum.
Archiwum w GGowym formacie nie da rady zaimportować nawet dzięki wtyczce w Pidginie.
Awatar użytkownika
coy
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

Post autor: coy »

oczaki pisze:witam, czy do pidgina da sie wyeksportowac jakos archiwum rozmow z gg?
Jakoś się da eksportować archiwum między ekg a gg, bo jeden z użytkowników forum używa takiego skryptu. A skoro da się po między ekg i gg to i między pidginem a gg się da. Nie pamiętam w którym poście na ten temat było, ani który użytkownik, ale jak poszukasz to znajdziesz... coś chyba było na temat skryptów przy starcie/zamykaniu systemu może runleveli, chwilkę poszukałem, ale nie znalazłem, ale musi gdzieś być...
m_gol pisze:Wątpię. Format archiwum gg nie jest chyba jakoś upubliczniony. Możesz zawsze wyeksportować wszystko, co chcesz, z gg do htmla, a potem pokopiować do odp. folderów. Z tego co wiem, to pidgin trzyma archiwum jako pliki html, więc powinno się to dać zrobić.
Pidgin ma archiwum w postaci plików txt chyba, że po włączaliście sobie jakieś pluginy do zabezpieczania archiwum... wtedy może być inaczej.
sstaszek pisze:Pidgin może ściągnąć kontakty z serwera gg oraz z pliku tekstowego który wyeksportujemy w gg. co do pliku html to nie wiem bo nie sprawdzałem.
Pytanie było o import archiwum a nie kontaktów.
:!: Masz problem? Korzystaj z manpages, --help-all, forumowego "Szukaj", tutoriali, howto i google. Dopiero gdy się nie uda zapytaj na forum :!:
Awatar użytkownika
EF
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: EF »

Póki co o takiej możliwości nie słyszałem. Był nie tak dawno wątek o importowaniu archiwum gg do kadu, też pozostał nierozwiązany
Chakra Linux user.
Awatar użytkownika
Carnophage
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: Carnophage »

Po 2 minutach z wujkiem google: link
Od bardzo dawna nie uzywam oficjalnego klienta, wiec nie wiem czy od czasu publikacji danych na tej stronie format archiwum nie ulegl zmianie.
Macie przykladowe programy, wiec pozostaje jedynie sprobowac.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”