Jak podłączyc internet przez modem iplusa

Karty sieciowe, modemy, routery, WiFi, Bluetooth etc.
anonimowy
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Jak podłączyc internet przez modem iplusa

Post autor: anonimowy »

Riklaunim no właśnie natrafiłem na program Umtsmon 0.9 jednak nigdzie nie ma opisane jak go dokładnie zainstalować by działał z modemem comander iplusa:|Obecnie rozpakowałem go na pulpicie jednak inaczej muszę go instalować niż globalgprs.Jeśli mógłby ktoś wstawić opis jak go zainstalować by działał z tym modemem i z iplus na Ubuntu 8.04 ewentualnie 8.10,bym był bardzo wdzięczny,jak i zostało by to dla reszty osób mających z tym problem.Obecnie spróbuje pozmieniać na podstawie tego
viewtopic.php?t=58528 ,z tym że tam jest sieć Play i inny modem.Za odp z góry serdecznie dziękuje.

Właśnie pisze z Ubuntu:lol:Tak jak pisałem wina była w modemie,dlatego zdjołem simlocka z komórki SE i podpiołem jako modem:razz:Nie dość że system wykrył go szybciuchno to mam teraz połączenie 3G:mrgreen:A wprowadzenie funkcji 3G w Ubuntu to super fajna sprawa :razz:Inne dystrybucje Linuksa też powinny to mieć:smile:Dziękuje wszystkim za chętną pomoc i porady,wreszcie witaj Linux żegnaj windows:D
Awatar użytkownika
p&s
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Jak podłączyc internet przez modem iplusa

Post autor: p&s »

Witam :-) Poszukuję programu do zliczania pakietów, jakiś dobry i sprawdzony ;-) Próbowałem przez

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get install vnstat
i

sudo apt-get install wvdial
ale nie mogę ich odpalić :sad: tzn. instalują się normalnie z tym, że nie ma ich nigdzie i nie mogę ich odpalić... :sad: Nowy aktywator też nie łapie.
Po daniu

ifconfig
pokazuje mi ile pobrałem ale w ciągu jednego połączenia a mi chodzi o cały miesiąc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia sieciowe”