gMobileMedia: nie mogę uruchomić

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
Pablo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86
Kontakt:

gMobileMedia: nie mogę uruchomić

Post autor: Pablo »

Witam,

Chciałbym połączyć się z moim telefonem SAMSUNG F480, żeby zgrać na dysk moje zdjęcia. Zainstalowałem gMobileMedia. Niestety nie mogę uruchomić tego programu. Pojawia się komunikat z błędem: python: can't open file '/usr/lib/python2.6/site-packages/gmobilemedia/main.py': [Errno 2] No such file or directory.
W ogóle ktoś może mi poradzić jak ten telefonik bez karty pamięci uruchomić na XUbuntu 9.04. Próbowałem połączyć się przez Wammu, ale kreator nie odszukuje telefonu.
Kompletny newbie
JerryG
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 24.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Odp: gMobileMedia: nie mogę uruchomić

Post autor: JerryG »

Program gmobilemedia z repo wersja 0.4+dfsg-6 jest przygotowana dla Ubuntu z bledem.
Trzeba isc na strone projektu http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=503470
i pobrac paczke

Kod: Zaznacz cały

gmobilemedia_0.4-all.deb
.
Ta wersja mimo, ze jest starsza o czym poinformuje instalator po zainstalowaniu odpala sie. Warunkiem przynajmniej u mnie jest posiadanie programow gammu/wammu.

Sam gmobilemedia nie polaczyl sie z moim telefonem Nokia 6288, musialem odpalic Wammu, wylaczyc i ponownie odpalic gmobilemedia - teraz polaczyl sie od klikniecia w Polacz.

Jak dla mnie, to program nie spelnil swojej roli.
Polaczyl sie, widzialem jak przeszukuje telefon ale wyswietlil tylko katalogi od:
gier, radia, kalkulatora, mail i bookmarks.
Tych najwazniejszych z mediami nie wyswietla.

Co do Twojego telefonu to zalezy jak sie laczysz z kompem.
Kabel czy uzywasz bluetooth w gammu trzeba z konfigurowac plik /home/twoja_nazwa/gammurc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”