Witam,
Chciałbym połączyć się z moim telefonem SAMSUNG F480, żeby zgrać na dysk moje zdjęcia. Zainstalowałem gMobileMedia. Niestety nie mogę uruchomić tego programu. Pojawia się komunikat z błędem: python: can't open file '/usr/lib/python2.6/site-packages/gmobilemedia/main.py': [Errno 2] No such file or directory.
W ogóle ktoś może mi poradzić jak ten telefonik bez karty pamięci uruchomić na XUbuntu 9.04. Próbowałem połączyć się przez Wammu, ale kreator nie odszukuje telefonu.
gMobileMedia: nie mogę uruchomić
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
- Kontakt:
gMobileMedia: nie mogę uruchomić
Kompletny newbie
-
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 24.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Odp: gMobileMedia: nie mogę uruchomić
Program gmobilemedia z repo wersja 0.4+dfsg-6 jest przygotowana dla Ubuntu z bledem.
Trzeba isc na strone projektu http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=503470
i pobrac paczke.
Ta wersja mimo, ze jest starsza o czym poinformuje instalator po zainstalowaniu odpala sie. Warunkiem przynajmniej u mnie jest posiadanie programow gammu/wammu.
Sam gmobilemedia nie polaczyl sie z moim telefonem Nokia 6288, musialem odpalic Wammu, wylaczyc i ponownie odpalic gmobilemedia - teraz polaczyl sie od klikniecia w Polacz.
Jak dla mnie, to program nie spelnil swojej roli.
Polaczyl sie, widzialem jak przeszukuje telefon ale wyswietlil tylko katalogi od:
gier, radia, kalkulatora, mail i bookmarks.
Tych najwazniejszych z mediami nie wyswietla.
Co do Twojego telefonu to zalezy jak sie laczysz z kompem.
Kabel czy uzywasz bluetooth w gammu trzeba z konfigurowac plik /home/twoja_nazwa/gammurc.
Trzeba isc na strone projektu http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=503470
i pobrac paczke
Kod: Zaznacz cały
gmobilemedia_0.4-all.deb
Ta wersja mimo, ze jest starsza o czym poinformuje instalator po zainstalowaniu odpala sie. Warunkiem przynajmniej u mnie jest posiadanie programow gammu/wammu.
Sam gmobilemedia nie polaczyl sie z moim telefonem Nokia 6288, musialem odpalic Wammu, wylaczyc i ponownie odpalic gmobilemedia - teraz polaczyl sie od klikniecia w Polacz.
Jak dla mnie, to program nie spelnil swojej roli.
Polaczyl sie, widzialem jak przeszukuje telefon ale wyswietlil tylko katalogi od:
gier, radia, kalkulatora, mail i bookmarks.
Tych najwazniejszych z mediami nie wyswietla.
Co do Twojego telefonu to zalezy jak sie laczysz z kompem.
Kabel czy uzywasz bluetooth w gammu trzeba z konfigurowac plik /home/twoja_nazwa/gammurc.