Witam, mam taki problem. Zamontowałem obraz płyty (DVD) na komputer.. Uruchamiam ten film (Z Playlisty zaznaczam wszystkie pliki które po zamontowaniu się wyświetlają) daje play.. I wszystko pięknie tylko menu filmu nie działa.. Jak to można naprawić?
Edit: Menu działa pod VLC Ale jestem ciekaw jak to zrobić pod LinDVD?
Dlaczego obraz odtwarzany z dvd jest tak fatalny? To nawet zwykły divx czy xvid, 45 minutowy film spakowany do 360MB ma lepszy obraz. Co ustawić? Jak sprawdzić czy jest używana sprzętowa akceleracja? Znaczek przy video overlay jest zaptaszkowany ale to tylko powoduje, że VLC będzie "starał" się użyć akcerelacji - gdy będzie możliwa.
Ja tam jestem przeciwnikiem takich rozwiązań jak LinDVD. Uważam to za zwykłe zaśmiecanie systemu. Mój system świetnie sobie radzi z DVD bez tego wynalazku, a używam Kaffeine z silnikiem Xine i zero problemów z DVD.
Mam następujący problem.Podczas odtwarzania filmu bardzo głosno jest nagrywarka.Ledwie tylko kliknę play w jakimś odtwarzaczu,a ta wiruje tak,że aż zagłusza film.Dodam,że pod winda jest zupełna cisza jak w odtwarzaczu DVD np Yamaha.