Witam
Mam problem z Pidginem. Korzysta z Ubuntu 9.04, na którym jest standardowo zainstalowany Pidgin. Uruchomiłem Pidgina. Otworzyło się okienko dodawania kont, kliknąłem na Dodaj, a następnie wygrałem Gadu-Gadu, wpisałem bzdury jako numer, i hasło, zaznaczyłem Utwórz konto, i kliknąłem Dodaj. Wypełniłem cały ten formularz, dodało mi się do listy konto gg, oraz otrzymałem maila, z serwera gg, o tym że utworzyłem konto. Konto tworzyłem bo przy okazji przesiadki na Ubuntu, straciłem większość numerków i haseł. Chciałem dodać znajomego, od kontaktów/ Niby wszystko dobrze, ale lista dalej jest pusta. Nie wiem czy pozostałe funkcje działają, tzn. wysyłanie i odbieranie wiadomości. Czy ktoś z was miał podobny problem??? Może ktoś zna rozwiązanie??? Pomocy!!!
[solved] Jak włączyć pokazywanie niedostępnych użytkowników w Pidginie/gg???
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
[solved] Jak włączyć pokazywanie niedostępnych użytkowników w Pidginie/gg???
Pozdrawiam
Aleksander Kurczyk
Aleksander Kurczyk
- kordys
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Odp: Pidgin/Gadu-Gadu
Witam!
A czy w ustawieniach Pidgin masz zaznaczone aby "defaultowo" na liście kontaktów wyświetlały sie te z pustą grupą oraz niedostępne itd...?
A czy w ustawieniach Pidgin masz zaznaczone aby "defaultowo" na liście kontaktów wyświetlały sie te z pustą grupą oraz niedostępne itd...?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Kontakty dodaje do grupy Znajomi. Jak próbuję dodać ten sam kontakt drugi raz wyświetla się okienko po angielsku, czy połączyć te kontakty. Zaznaczam że tak, ale dalej lista jest pusta. Jak włączyć wyświetlanie tych niedostępnych, i tych którzy nie są w grupie???
edit: Wszystko działa, dodałem Infobota, i wyświetla się on na liście użytkowników:) Teraz pytanie jak zrobić aby użytkownicy którzy nie są dostępni też byli na liście???
EDIT
Dobra już sobie poradziłem:) Szukałem w opcjach, ale tam nic nie znalazłem:( Odp: Znajomi=>Wyświetl=>Rozłączonych.
edit: Wszystko działa, dodałem Infobota, i wyświetla się on na liście użytkowników:) Teraz pytanie jak zrobić aby użytkownicy którzy nie są dostępni też byli na liście???
EDIT
Dobra już sobie poradziłem:) Szukałem w opcjach, ale tam nic nie znalazłem:( Odp: Znajomi=>Wyświetl=>Rozłączonych.
Pozdrawiam
Aleksander Kurczyk
Aleksander Kurczyk
- kordys
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Odp: Jak włączyć pokazywanie niedostępnych użytkownikół w Pidginie/gg???
Super że już masz problem rozwiązany. Wiesz czasami trzeba się namęczyć aby coś działało po naszej myśli. Swoją drogą mi Pidgin odpowiada bardziej niż kadu ale to już kwestia gustu. Sam na kadu spędziłem 3 lata i nie mogłem sie do Pidgina przekonać ale się jednak opłaciło.
Pozdro.
Pozdro.