Witam
Mam problem z tym leciwym laptopem .Wczoraj próbowałem instalować ubuntu 8.10 na takowym sprzecie 700mhz procesor 512 ramu i mam problem podczas uruchamiania np live cd zawsze w jednym miejscu zaraz na początku tego paska co się ładuje laptop się zawiesza zaświecaja się kontrolki od Caps Lock i Scroll Lock i zawias to samoi podczas proby instalacji bez uruchamiania systemu do sparawdzenia (czasem się nie zaświecaja te kontroli ale i tak zawias ) instalacja poszła dopiero jak zaznaczyłem instalacje w bezpiecznym trybie graficznym zainstalował sie system ale no cóż brak sterów do grafy jakaś stara ATI ,nie moge znaleść też sterów do karty PCMCIA T-sinus 111 card.Jeśli dam uruchom ponownie to komputer też lubi sie zawiesic w tym samym miejscu ladowania (widać po pasku) a jak dam wyłącz i pózniej włącze to pójdzie.I jeszcze jedno po atualizacji do ubuntu 9.04 pierwsze uruchamianie połowa ekranu jakby popaskowana połowa widać tapetę ale zawiast w tym miejscu i kolejny raz już się nie uruchomił na ubuntu 9.04 Zawiesza sie podczas uruchamiania .Aha jak odpalał mi system 8.10 to tez prze moment był taki ekran że od góry takie wypaskowane logo uruchamiania ubuntu a na dole normalna tapeta ale po sekundzie wskakiwal normalny pulpit .Ma ktos jakies pomysły ??
Zawieszka podczas uruchamiania CQ Armada e500
- dj_bovorta
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: Inne
Odp: Zawieszka podczas uruchamiania CQ Armada e500
Skoro taki problem napotykasz przy samym instalowaniu raczej ciężko cokolwiek wymyślić. Spróbuj uruchomić fedore albo debiana. Bodajże na debianie nie ma tego problemu bo kolega też ma tego laptopa.
- dj_bovorta
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Zawieszka podczas uruchamiania CQ Armada e500
Na Ubuntu 8.10 startuje bez zacinki ale grafika troche się tnie.Szukałem sterów do mojej karty i d....a probowałem kilka po ktorych zainstalowaniu musiałem stawaić system od nowa (black screen ) nie potrafiłem cofnąc instalacji.Może kolega zapyta tego znajomego jakich sterów używa do tej leciwej karty ATI Rage Mobility AGP 2X