Hej,
Mam problem z Kadu. Na stronie kadu.net jest pokazane wszystko jak skonfigurowac sobie kadu wedle upodobań. Mój problem polega na tym, że moje menu w oknie konfiguracji wygląda zupełnie inaczej niz oni tam na stronie pokazują. Chciałam zmienić sobie dzwięki, ale w menu nie mam takiej opcji, dopiero jak kilknę powiadomienia to mam zakładke dzwięki. Ale tutaj tez nie mam możliwości wybrania dowolnego dzwieku dla każdego zdarzenia, mogę jedynie wgrac jakis zestaw, jednak gdy to robię to i tak nie działa i ciagle sa stare, wyjściowe dzwięki... ktoś może wie o co tu chodzi?
okno konfiguracji kadu
- figa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: okno konfiguracji kadu
musisz mieć zainstalowany pakiet kadu-external-modules a nastepnie uaktywnić odpowiednie moduły przez Kadu - Menu - zarządca modułów - dwuklik na odpowiednim module aby go załadować
Po tej operacji zwiększy ci się możliwość konfiguracji kadu.
Po tej operacji zwiększy ci się możliwość konfiguracji kadu.
Temat rozwiązany - dodaj do tematu [solved] za pomocą zaawansowanej edycji pierwszego wpisu wątku.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
No fajnie, ale które moduły? Nie wydaje mi się żeby moduł miał wpływ na menu konfiguracji...
- White Eagle
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Tamte screeny są niestety troszkę nieaktualne, i odnoszą się do wersji 0.5.0 kadu :/
Co do problemu:
wejdź w konfiguracja -> powiadomienia -> ogólne . Na tej karcie jest lista z wyborem zdarzeń (pisze zdarzenia : i lista). Z tej list możesz wybierać wszystkie zdarzenia w kadu. Wybranie jakiegoś zdarzenia powoduje aktualizację znajdujących się poniżej konfiguracji poszczególnych powiadomień. Tam także jest możliwość zaznaczenia dźwięków dla poszczególnego zdarzenia, a także możliwość wyboru odpowiedniej ścieżki
Nie jest to w tej chwili zrobione najbardziej optymalnie, ale w następnej wersji Kadu będzie już lepiej
(będzie to wyglądać (i już wygląda) niemalże identycznie jak jest w tej chwili w Kopete i całym KDE)
Modułu w tym przypadku nie mają nic z tym wspólnego
Co do problemu:
wejdź w konfiguracja -> powiadomienia -> ogólne . Na tej karcie jest lista z wyborem zdarzeń (pisze zdarzenia : i lista). Z tej list możesz wybierać wszystkie zdarzenia w kadu. Wybranie jakiegoś zdarzenia powoduje aktualizację znajdujących się poniżej konfiguracji poszczególnych powiadomień. Tam także jest możliwość zaznaczenia dźwięków dla poszczególnego zdarzenia, a także możliwość wyboru odpowiedniej ścieżki
Nie jest to w tej chwili zrobione najbardziej optymalnie, ale w następnej wersji Kadu będzie już lepiej

Modułu w tym przypadku nie mają nic z tym wspólnego
Wszelkie pytania dotyczące programu Kadu proszę zadawać na www.kadu.net/forum
---
Registered Linux User #410579 Ubuntu User #3196
---
Registered Linux User #410579 Ubuntu User #3196
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
Dzięki orzełku, wszystko działa