dźwięk we flashu na userze - brak
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
dźwięk we flashu na userze - brak
Witam. Chodzi o to że przeczytałem by zainstalować wszystkie paczki ALSA (bodajże kluczową jest alsa firmware) żeby działał dźwięk we flashu w przeglądarce. No i na roocie dźwięk działa i jest ok, ale nie działa na koncie zwykłego usera, no i nie mam pomyslu co jest nie tak. Pozdro
- ulek
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: dźwięk we flashu na userze - brak
Może nie jesteś w grupie audio?
Kod: Zaznacz cały
adduser nazwa_użytkownika audio
ArchLinux | DWM
-
- Piegowaty Guziec
Jestem w grupie audio jako user, dźwięk nie działa tylko we flashu... mp3 działa
EDIT:
bardzo fajne jest to ubuntu, zainstalowałem je, odrazu miga info o sterownikach do NVidia, właczam Dragon player instaluje się flash i wszystkie codeki
No naprawde świetne i mówie to szczerze !
Zainstalowałem sobie Bluewhite64 oparte na slackware, fakt sterowniki do NVidi musze instalować jeszcze ze ścieżką, bo inaczej wychodzi błą?, flasha kopiuje, kdei leci z svn przez cmake. Trochę sie namęczyłem, ale teraz wszystko dział i niema niewiadomych !
EDIT:
bardzo fajne jest to ubuntu, zainstalowałem je, odrazu miga info o sterownikach do NVidia, właczam Dragon player instaluje się flash i wszystkie codeki

Zainstalowałem sobie Bluewhite64 oparte na slackware, fakt sterowniki do NVidi musze instalować jeszcze ze ścieżką, bo inaczej wychodzi błą?, flasha kopiuje, kdei leci z svn przez cmake. Trochę sie namęczyłem, ale teraz wszystko dział i niema niewiadomych !
-
- Piegowaty Guziec
mam identyczny problem. W firefoxie na takiej stronie menadżera piłki nożnej $$$$$.org jak chcę włączyć mecz we flashu ładowanie animacji zatrzymuje się na pobieraniu dźwięków mp3. Jak zainstalować kodeki mp3 do flasha?
-
- Piegowaty Guziec
może tobie pomoże zainstalowanie wszystkich paczek z alsy, spróbuj
-
- Piegowaty Guziec
a jak to zrobić bo jestem nowym użytkownikiem Ubuntu? Z góry dzięki za pomoc
EDIT:
już zainstalowałem przez Synaptic i nic nie pomogło :/
EDIT:
już zainstalowałem przez Synaptic i nic nie pomogło :/
-
- Piegowaty Guziec
cześć, rozwiązałem zagadke. Wywaliłem flashe które zainstalowałem poprzez kpackagekit i ściągnąłem normalne żródło i skopiowałem libflashplugin.so do /usr/lib/firefox-3.0.10/plugins
(chociaż nie wydaje mi sie by była to zasługa tego flasha). Zapewne zaczęło to działać po zainstalowaniu wszystkich paczek alsy. Ja uruchomiłem alsamixergui (wystarczy alsamixer) i podgłośniłem PCM który w kmix był niby podgłośniony. teraz wszystko działa, a już myślałem ze będe musiał szukać rozwiazania w zmianie praw różnych plików
Pozdrawiam
(chociaż nie wydaje mi sie by była to zasługa tego flasha). Zapewne zaczęło to działać po zainstalowaniu wszystkich paczek alsy. Ja uruchomiłem alsamixergui (wystarczy alsamixer) i podgłośniłem PCM który w kmix był niby podgłośniony. teraz wszystko działa, a już myślałem ze będe musiał szukać rozwiazania w zmianie praw różnych plików