igotit4free pisze:Hmm, ja mam wersję 0.5.9.3.1 ... jak to się ma do oznaczenia o którym piszesz ? Mam taką starą ?:oops:
nawet dość mocno

na stronie twórców funkcjonuje 1.1.8 - od niej zaczął się topic, są jakieś problemy, z którymi nie chce mi się walczyć.
z "fabrycznego" repo użyłem 1.1.6 działało i działa nadal, z tym że zależało mi na posiadaniu opcji webui, a z tą opcją teraz jest tak:
Wraz z zakończeniem numeracji wersji zaczynającej się od 0.x developerzy usunęli funkcję z wtyczek i dodali jako moduł kontroli demona. W repozytorium jest sobie pakiet deluge-webui, należy go doinsalować i posłużyć się nim tak:
niestety pozbawiamy się tym sposobem zarządzania przez lokalny interfejs, da się to przeskoczyć uruchamiając Deluge z takim parametrem:
Tym prostym sposobem moja Pańcia używa Deluge lokalnie na kompie, a ja z laptoka mogę zdalnie kontrolować choćby szybkość ściągania.
Ps. propnuję użytkownikom tego wspaniałego klienta torrent zmiejszenie liczby połączeń z domyślnych 200 do 50, u mnie nie wpłyneło to na szybkość downloadu, a znacząco obniżyło liczbę zapytań i odciążyło łącze.