Drukarka HP deskjet 3845 nie drukuje - Ubuntu 8.04

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
T.Q.
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Drukarka HP deskjet 3845 nie drukuje - Ubuntu 8.04

Post autor: T.Q. »

Witam,

Mam problem z drukarką HP 3845 na Ubuntu 8.04. Niby została wykryta przez system, niby wszystko jest poprawnie, ale... drukuje właściwie tylko dokumenty z OO i to po bardzo długim czasie oczekiwania (jedna strona - mogę czekać z 10-15 minut i dopiero zacznie drukować), poza tym jakość jest niespecjalna... inne programy nie reagują, zawieszają się podczas drukowania...

Z góry dzięki za pomoc. (Zwłaszcza teraz jak mi padł WinXP :P) ;)
misku
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Architektura: x86_64

Odp: Drukarka HP deskjet 3845 nie drukuje - Ubuntu 8.04

Post autor: misku »

Spróbuj zaktualizować HPLIP do najnowszej wersji http://hplipopensource.com/hplip-web/index.html a następnie wykonać komendę 'sudo hp-setup' aby ją zainstalować. Teoretycznie jest już zainstalowana skoro można drukować z OO, ale widocznie sterowniki z 8.4 nie wystarczają do poprawnego działania. Więcej o tej drukarce na Linuksie: http://openprinting.org/show_printer.cg ... skJet_3845
Compal FL 90
T.Q.
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04

Odp: Drukarka HP deskjet 3845 nie drukuje - Ubuntu 8.04

Post autor: T.Q. »

Dzięki ;) Przynajmniej już drukuje od razu i jakość druku jest wreszcie na wysokim poziomie... Ale... przy próbie wydruku z gedit lub jakiegoś pdfa i tak dany program się zawiesza... Zawiesza się też, gdy próbuję coś zmienić w ustawieniach drukarki i wybieram Właściwości...

Mam nadzieję, że to da się jakoś rozwiązać...

EDIT
Rozumiem, że nie ma szans, żeby to naprawić? ;P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”