Witam.
Jestem namiętnym graczem i użytkownikiem kurnik.pl (serwis chyba dość popularny).O tym, że jestem też fanem Linuksa chyba nie muszę dodawać? Wiem, że postów o kurniku jest sporo, ale w żadnym nie znalazłem ani słowa o problemach, z którymi sam się borykam.
Kurnik niestety nie działa stabilnie i bardzo często się "zawiesza", blokuje, jedynym wyjściem jest zabicie (okno apletu nie odpowiada) procesu javy (firefox) lub procesu całej przeglądarki (opera). To zachowanie dotyczy wszystkich gier i ma charakter dość przypadkowy tzn. ta sama sytuacja np. poddanie gry w szachach czy zamatowanie przez przeciwnika raz blokuje okno a raz nie, niestety częściej spotykam się z nieprawidłowym działaniem.
Wina leży chyba po stronie javy (od sun microsystems), bo problem dotyczy zarówno firefoksa jak i opery. Systematycznie aktualizuję wersję javy, ale sytuacja niestety nie ulega zmianie.
Może ktoś potrafi pomóc lub chociaż wyjaśnić, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.
Pozdrawiam.
niestabilne działanie gier na kurnik.pl
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: niestabilne działanie gier na kurnik.pl
u mnie grając w gry java na cda pomogły serowniki od envy, tzn sterowniki do karty graficznej, ale grając w gry Diablo,Spring,RA3 musze zmienić sterowniki ze strony producenta ati. Niestety wtedy gry na javie gorzej działają.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: niestabilne działanie gier na kurnik.pl
spróbuję pójść tym tropem i zainstalować najnowsze sterowniki nvidii, bo taką mam kartę graficzną, może to coś da, dzęki