niestabilne działanie gier na kurnik.pl

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
bogusx
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

niestabilne działanie gier na kurnik.pl

Post autor: bogusx »

Witam.
Jestem namiętnym graczem i użytkownikiem kurnik.pl (serwis chyba dość popularny).O tym, że jestem też fanem Linuksa chyba nie muszę dodawać? Wiem, że postów o kurniku jest sporo, ale w żadnym nie znalazłem ani słowa o problemach, z którymi sam się borykam.
Kurnik niestety nie działa stabilnie i bardzo często się "zawiesza", blokuje, jedynym wyjściem jest zabicie (okno apletu nie odpowiada) procesu javy (firefox) lub procesu całej przeglądarki (opera). To zachowanie dotyczy wszystkich gier i ma charakter dość przypadkowy tzn. ta sama sytuacja np. poddanie gry w szachach czy zamatowanie przez przeciwnika raz blokuje okno a raz nie, niestety częściej spotykam się z nieprawidłowym działaniem.
Wina leży chyba po stronie javy (od sun microsystems), bo problem dotyczy zarówno firefoksa jak i opery. Systematycznie aktualizuję wersję javy, ale sytuacja niestety nie ulega zmianie.
Może ktoś potrafi pomóc lub chociaż wyjaśnić, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.
Pozdrawiam.
Archon24
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: niestabilne działanie gier na kurnik.pl

Post autor: Archon24 »

u mnie grając w gry java na cda pomogły serowniki od envy, tzn sterowniki do karty graficznej, ale grając w gry Diablo,Spring,RA3 musze zmienić sterowniki ze strony producenta ati. Niestety wtedy gry na javie gorzej działają.
bogusx
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04

Odp: niestabilne działanie gier na kurnik.pl

Post autor: bogusx »

spróbuję pójść tym tropem i zainstalować najnowsze sterowniki nvidii, bo taką mam kartę graficzną, może to coś da, dzęki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”