Ostatnio udało mi się wdrożyć Ubuntu 9.04 w biurze pewnego studia postprodukcyjnego, w którym zresztą pracuję. Poprzednio mieliśmy tam zainstalowany WXP, ale wyleciał stamtąd z mojej inicjatywy

Pewna aplikacja jest nam niezbędna do wysyłania i pobierania plików z serwerów. O ile pobieranie odbywa się bezproblemowo, o tyle próba wysłania nie może dojść do skutku.
Problem polega na tym, że w aplikacji tworzymy tzw. "New delivery", w następnym oknie wybieramy pliki do wysyłki znajdujące się na dysku twardym, po ich wybraniu powinna pojawić się informacja o ilości MB do przesłania. Niestety wszystkie pliki mają po 0 bajtów. Próbowałem doinstalować pewne biblioteki, a nawet IE6 przez winetricks, niestety bez skutku.
Być może ktoś z Was ma ochotę zmierzyć się z tym problemem.
Dodam, że aplikacja o której piszę to Digi Delivery Client i jest dostępna za free. Można ją pobrać przez bezpośredni link klikając TUTAJ
Mam nadzieję, że problem uda się rozwiązać, bo obawiam się, że szefostwo może z tego błahego powodu nakazać mi powrót do windows, a tego bym nie przeżył Sad