Jakie sterowniki do karty Ati radeon HD2300 [Acer Aspire 5720G]

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
Xan666
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Cinnamon
Architektura: x86_64

Post autor: Xan666 »

Witam

Zakładam temat ponieważ czytanie forum i kombinacja zakończyła się u mnie formatem i ponowną instalacją... dodam, iż jestem raczkującym użytkownikiem Ubuntu 9.04. Zacznę od początku... Po instalacji systemu odpaliłem załączony konfigurator z góry do dołu. Zainstalowałem sterowniki envy ale nie usatysfakcjonowały mnie to ściągnąłem sterowniki ze strony ati, zainstalowałem i ... po restarcie dochodziło do momentu w którym pojawiał się grub, pasek ładowania systemu i po tym pustka i rozmazane kolorki. Wskrzeszanie jakimkolwiek sposobem z boota i naprawa nie pomogły. Zrobiłem system na nowo i pytam: jakie sterowniki zainstalować by system chodził przyzwoicie i wykorzystywał tę kartę, a jednocześnie by sytuacja opisana powyżej już się nie powtórzyła?

Dodam jeszcze iż system stoi na Acerze Aspire 5720G.
Z góry dziękuję za rzeczową pomoc. [najlepiej krok po kroku ;)]

EDIT:

Próbowałem przez envy i nic... niby wersja oznaczona jako stabilna i kompatybilna... a po restarcie ładuje się i zamiast ekranu logowania są kolorowe mazy.

Może ktoś mi pomoże???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”