Problem polega na tym ze ubuntu jak i kubuntu w wersji 9.04 wiesza sie (zamarza) objawia sie to tym ze muzyka sobie spokojnie gra ale sys nie reaguje na klawiature jak i myszke jedyna pomoc to twardy reset kompa.
Gdzies wyczytalem ze ext4 robi takie problemy, no to zainstalowalem na ext3 ale dalej to samo, wpadlem na pomysl by puscic go na ext2 niestety dalej sie wiesza:/
Nastepna porade jaka znalazlem to ze Brasero wysypuje ubuntu no to wywalilem Brasero a problem dalej pozostal.
Kolejna podpowiedz to to ze karty wi-fi moga kolidowac, wywalilem karte stery a problem pozostal.
Na tuteszym forum wyczytalem by w grub.lst dopisac na koncu linijki z kernelem "-noapic apic=off" No coz po tym eksperymencie ubuntu wogole nie wstalo:/
Znalazlem tez by na koncu linijki z kernelem w grub.lst dopisac "i8042.reset i8042.nomux i8042.nopnp i8042.noloop" Niestety ubuntu ja sie sypalo tak sie sypie.
Kolejna porada polegala na tym by dopisac do kernela "irqpoll" niestety i ten pomysl zawiodl.
Jeden z forumowiczow, z innego forum, podpowiedzial mi bym wpisal kilka nastepujacych komend:
Kod: Zaznacz cały
ctrl+alt+f1-6
sudo /etc/init.d/gdm stop
sudo aptitude update
sudo aptitude safe-upgrade
sudo reboot
Moze jest jakis super mozg na tym forum i mi powie jak doprowadzic ubuntu 9.04 do porzadu??
Czy moze wersja 9.04 tak ma i nigdy nie bedzie stabilna??
Z gory dziekuje za podpowiedzi.