Ubuntu 8.10 64-bit + Canon MP-140

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Ickam
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Ubuntu 8.10 64-bit + Canon MP-140

Post autor: Ickam »

Mam problem z tym urządzeniem wielofunkcyjnym. O dziwo skaner działa, a drukarka nie, czyli zupełnie odwotnie niż w większości przypadków.
System generalnie drukarkę widzi (zarówno lsusb, jak system ==> administracja ==> drukowanie), niemniej kiedy klikam drukowanie --> mp-140 series --> właściwości --> wydrukuj stronę próbną, dostaję błąd:

Kod: Zaznacz cały

client-error-document-format-not-supported
Czytałem wątek na ubuntuforums.org, ale albo coś robię źle, albo to nie jest rozwiązanie dla mnie
Proszę o wyrozumiałość, świeżo upieczony użyszkodnik ubuntu
julcia
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Ubuntu 8.10 64-bit + Canon MP-140

Post autor: julcia »

Witam.Rowniez mam problem z Pixma 140 z tm ze u mnie nie drukuje i nie skanuje skad mam wziasc sterowniki.... rowniez nowy uzytkownik.
Awatar użytkownika
SkullAdxx
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Ubuntu 8.10 64-bit + Canon MP-140

Post autor: SkullAdxx »

Wczoraj podlaczylem do komputera te samą drukarke co twoja i przeprowadzilem jedynie aktualizacje programu. ubuntu znalazlo wlasciwe sterowniki do kopiarki, poczym program zaproponowal jedynie wybranie nazwy i modelu drukarki, wykinal prubny test wydruku kolorow i tyle tylko mialem do zrobienia na tym etepie. Canon MP140 kopiuje i drokuje wszystko dziala poprawnie. Moze i ty wykonaj cos podobnego u siebie zamiast grzebac nieudolnie w programie warto zawsze najprostrzych medod stosowac.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”