US Robotics Router ADSL + Neostrada - nie działa :(

Karty sieciowe, modemy, routery, WiFi, Bluetooth etc.
apocalyptiq
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: US Robotics Router ADSL + Neostrada - nie działa :(

Post autor: apocalyptiq »

Nie, przedtem nie było to ustawione ani na 1, ani na 0 - nie było w ogóle tego :-) Pewnie domyślnie jest na 1, skoro 0 pomogło :-)

EDIT:
Coś mi ta zmiana nazwy wątku nie działa - zmienił się tylko tytuł pierwszego posta, nie tytuł wątku ;/
Awatar użytkownika
Blonka
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Odp: US Robotics Router ADSL + Neostrada - nie działa :(

Post autor: Blonka »

W "sysctl.conf" nie mam żadnych aktywnych ustawień, "net.ipv4.tcp_window_scaling" w ogóle nie ma.
Sieć bezprzewodowa i kablem na routerach LiveBox, Edimax lub Owsylink (przełączałem) działają bez problemów. Wszystkie na podstawowych ustawieniach, za wyjątkiem haseł i MAC adresy. Poszukaj jeszcze w konfiguracji USR, może coś w na pewno bogatych ustawieniach można zmieńić i ten dodatkowy wpis nie będzie potrzebny.
Ile razy się ocierałem o "USR", zawsze wiązało się to z zaskakującymi problemami. Urazu do urządzeń tej podobno super firmy nabawiłem się w czasach zwykłych modemów telefonicznych. Zawsze były one inne, nie typowe. Do dziś się trzymam od nich daleko i chyba dobrze na tym wychodzę.

Edytuj (pierwszy post), Zaawansowana edycja, Tytuł: i powinna się zmienić nazwa wątku nie tylko posta.
Powodzenia!

Poprawka:
Dopisałem to co Tobie było niezbędne i subiektywnie oceniam że strona "forum.ubuntu.pl" się o wiele szybciej wczytuje. Jestem ciekawy czy jeszcze ktoś tak to oceni.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia sieciowe”