Darmowy program do fakturowania

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
szpiler23
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME

Darmowy program do fakturowania

Post autor: szpiler23 »

Witam, temat już był poruszany kilka razy na forum, ale niestety moim zdaniem nic rozsadnego i przyszłościowego w tej sprawie nie zostało powiedziane.
Poszukuje darmowego programu do fakturowania, jest wprawdzie kilka darmowych programów tj Qfaktura, ale niestety ten program nie jest wspierany od bardzo dawna...
Natomiast program LeftHand to wersja testowa na 60 dni...

Napewno nie jestem jedyną osoba która poszukuje takiego programu, który bedzie prosty w obsłudze, funkcjonalny, niezbedny w prowadzeniu firmy, a na dodatek wspierany i uaktualniany.

Jeśli ktoś zna taki program, proszę o wypowiedzi.
jawojx

Odp: Darmowy program do fakturowania

Post autor: jawojx »

szpiler23 ; jest wprawdzie kilka darmowych programów tj Qfaktura, ale niestety ten program nie jest wspierany od bardzo dawna...
Gdzie tak przeczytałeś , program jest rozwiany cały czas , tu najnowsza wersja .
W GNUcash jest możliwość wystawiania faktur , instalacja ;

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get install gnucash
Grisbi, instalacja ;

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get install grisbi
Jak chce się zainstalować w Ubuntu 8.10 najnowszy to ze strony trzeba pobrać paczkę dla Debiana ( z paczkami na stare Ubuntu jest tylko problem z zależnościami ) i doinstalować jeszcze pakiet libofx3 .

Jeszcze simpleinvoices, freeware INVOICER , czy programy już klasy CRM jak Vtiger ,OpenERP , i wiele innych , a to tyle co sobie teraz przypomniałem .Wiele wersji programów do fakturowania pisanych na Windowsa działa prawidłowo pod wine ,też .
piotr84
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04

Post autor: piotr84 »

Istnieje masa programów webowych, darmowe są conajmniej dwa
http://wfirma.pl
http://infakt.pl

W tym drugim jest limit 3 faktur wystawionych miesięcznie, powyżej którego trzeba wykupić pakiet płatny.
Pierwszy jest bardziej rozbudowany i ma fakturowanie w darmowym pakiecie.

Jeszcze jest szybkafaktura.pl i i-faktura.pl ale one są już płatne.
ktk
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10

Post autor: ktk »

Witam
trafiłem na ten wątek w poszukiwaniu informacji o pakiecie TINYERP. Czy ktoś potrafi to cudo uruchomic, bo mi sie nie udało. Zawsze instalacja przebiega bez problemów i zawsze przy uruchomieniu tinyerp-client pojawia sie ten sam komunikat o braku dostępu do serwera. Instalowałem juz pakiety w wersji 4.2.2, 4.2.3 5.0.0-3 i ze źródeł najnowsz OPENERP. Zawsze to samo. W pgadminie bazy są dostepne.
Awatar użytkownika
orsonik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04
Architektura: x86_64

Post autor: orsonik »

Qfaktura to bardzo dobry program dla małej firmy, prosty w użyciu. Również użytecznych dla tych co nie są Vatowcami można wystawiać rachunki.
Dany642
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Kontakt:

Post autor: Dany642 »

Mam taki problem: po wpisaniu komendy sudo apt-get install gnucash, wyskakuje mi:
E: Internal Error, Could not perform immediate configuration (2) on libc6
i tak jest przy instalacji czegokoliek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”