Darmowy program do fakturowania
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Darmowy program do fakturowania
Witam, temat już był poruszany kilka razy na forum, ale niestety moim zdaniem nic rozsadnego i przyszłościowego w tej sprawie nie zostało powiedziane.
Poszukuje darmowego programu do fakturowania, jest wprawdzie kilka darmowych programów tj Qfaktura, ale niestety ten program nie jest wspierany od bardzo dawna...
Natomiast program LeftHand to wersja testowa na 60 dni...
Napewno nie jestem jedyną osoba która poszukuje takiego programu, który bedzie prosty w obsłudze, funkcjonalny, niezbedny w prowadzeniu firmy, a na dodatek wspierany i uaktualniany.
Jeśli ktoś zna taki program, proszę o wypowiedzi.
Poszukuje darmowego programu do fakturowania, jest wprawdzie kilka darmowych programów tj Qfaktura, ale niestety ten program nie jest wspierany od bardzo dawna...
Natomiast program LeftHand to wersja testowa na 60 dni...
Napewno nie jestem jedyną osoba która poszukuje takiego programu, który bedzie prosty w obsłudze, funkcjonalny, niezbedny w prowadzeniu firmy, a na dodatek wspierany i uaktualniany.
Jeśli ktoś zna taki program, proszę o wypowiedzi.
Odp: Darmowy program do fakturowania
Gdzie tak przeczytałeś , program jest rozwiany cały czas , tu najnowsza wersja .szpiler23 ; jest wprawdzie kilka darmowych programów tj Qfaktura, ale niestety ten program nie jest wspierany od bardzo dawna...
W GNUcash jest możliwość wystawiania faktur , instalacja ;
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install gnucash
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install grisbi
Jeszcze simpleinvoices, freeware INVOICER , czy programy już klasy CRM jak Vtiger ,OpenERP , i wiele innych , a to tyle co sobie teraz przypomniałem .Wiele wersji programów do fakturowania pisanych na Windowsa działa prawidłowo pod wine ,też .
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
Istnieje masa programów webowych, darmowe są conajmniej dwa
http://wfirma.pl
http://infakt.pl
W tym drugim jest limit 3 faktur wystawionych miesięcznie, powyżej którego trzeba wykupić pakiet płatny.
Pierwszy jest bardziej rozbudowany i ma fakturowanie w darmowym pakiecie.
Jeszcze jest szybkafaktura.pl i i-faktura.pl ale one są już płatne.
http://wfirma.pl
http://infakt.pl
W tym drugim jest limit 3 faktur wystawionych miesięcznie, powyżej którego trzeba wykupić pakiet płatny.
Pierwszy jest bardziej rozbudowany i ma fakturowanie w darmowym pakiecie.
Jeszcze jest szybkafaktura.pl i i-faktura.pl ale one są już płatne.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
Witam
trafiłem na ten wątek w poszukiwaniu informacji o pakiecie TINYERP. Czy ktoś potrafi to cudo uruchomic, bo mi sie nie udało. Zawsze instalacja przebiega bez problemów i zawsze przy uruchomieniu tinyerp-client pojawia sie ten sam komunikat o braku dostępu do serwera. Instalowałem juz pakiety w wersji 4.2.2, 4.2.3 5.0.0-3 i ze źródeł najnowsz OPENERP. Zawsze to samo. W pgadminie bazy są dostepne.
trafiłem na ten wątek w poszukiwaniu informacji o pakiecie TINYERP. Czy ktoś potrafi to cudo uruchomic, bo mi sie nie udało. Zawsze instalacja przebiega bez problemów i zawsze przy uruchomieniu tinyerp-client pojawia sie ten sam komunikat o braku dostępu do serwera. Instalowałem juz pakiety w wersji 4.2.2, 4.2.3 5.0.0-3 i ze źródeł najnowsz OPENERP. Zawsze to samo. W pgadminie bazy są dostepne.
- orsonik
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Architektura: x86_64
Qfaktura to bardzo dobry program dla małej firmy, prosty w użyciu. Również użytecznych dla tych co nie są Vatowcami można wystawiać rachunki.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Kontakt:
Mam taki problem: po wpisaniu komendy sudo apt-get install gnucash, wyskakuje mi:
E: Internal Error, Could not perform immediate configuration (2) on libc6
i tak jest przy instalacji czegokoliek.
E: Internal Error, Could not perform immediate configuration (2) on libc6
i tak jest przy instalacji czegokoliek.