[Solved]Compaq Presario CQ61 i ponowna instalacja Ubuntu

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
Bo-lerro
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86

[Solved]Compaq Presario CQ61 i ponowna instalacja Ubuntu

Post autor: Bo-lerro »

Witam :)
A więc mam problem, szukajke uzylem ;) ale widocznie mam rzadki problem, bo nie wiem jak to rozwiązać ;)

Dostalem Laptopa Compaq Presario Cq61. Oczywiscie z Vista- nie moge go usunac, bo laptopa beda uzywac wszyscy, a poza tym dla samych gier warto trzymac ;)

Ma dysk 250Gb, na poczatku byla partycja 240Gb i na Niej Vista i 10Gb a na niej RECOVERY.
Kiedyś zamowilem plytke z Ubuntu.com, a wczesniej pobralem Polski Remic Ubuntu 9.04 i nie wiem co mnie tknelo zeby uzyc plytki z Ubuntu.com zamiast naszej polskiej ;) Postawilem system i ku mojemu zdziwieniu nie ma na nim prawie nic, znaczy jest ale nie to co na polskim, Wiec postanowilem postawic Ubuntu Jurny Jarząbek i tu sie zaczyna moje ALE :D
Jak to zrobic, aby: Usunac Ubuntu Jaunty Jackalope, Postawic Ubuntu Jurny Jarząbek PL i NIE uszkadzając przy tym Windowsa Viste? Prosze o jakies porady, linki, komendy- konsoli sie nie boje :)
Będe wdzięczny :) Prosze o zrozumienie, jako ze jestem zielony nie wszystko moge zalapać :)
Pozdrawiam :D

PS: Niektorzy moga mnie pamietac od karty rt2400, do dzisiaj dziala i od ponad miesiaca jestem Linuxiarzem :D
mlms
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04

Odp: Compaq Presario CQ61 i ponowna instalacja Ubuntu

Post autor: mlms »

Czy Ubuntu Jaunty Jackalope masz zainstalowany na osobnej partycji?

Jeśli TAK to przy instalacji Ubuntu Jurny Jarząbek PL wykorzystujesz partycję z Ubuntu Jaunty Jackalope. Vista na 99,9% będzie cała.
Bo-lerro
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10

Odp: Compaq Presario CQ61 i ponowna instalacja Ubuntu

Post autor: Bo-lerro »

Tak, na osobnej, przy instalacji ręcznie wyznaczylem 80Gb. Czyli po prostu nadinstalowac? OK, bede z tym walczyc... Dzieki :)

EDIT:
O mój Boże... Czlowiek nie pomysli, tylko od razu zaczyna pisać...
To bylo takie proste, a zadalem pytanie. Na poczatku uzywalem tego narzedzia i jakos nie przyszlo mi do glowy ze dzieki niemu moge postawic na nowo Ubuntu.... No nic, udalo sie. Tylko, ze laptop nie ma dzwieku na Ubuntu oO ale to jakos wywalcze moze sam.... Dzieki jeszcze raz ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”