Witam!
Zastanawia mnie jeden problem. Otóż pod winde podczas słuchania muzyki z odpalonym scrobblerem lastfm, jeśli się akurat nie ma dostępu do Internetu to scrobbler zapamiętuje piosenki, które się przesłuchało i kiedy tylko będzie mógł przesyła to hurtem na serwer lasta. Jak wiadomo odtwarzacze pod linuxem mają wbudowaną wtyczkę. Czy istnieje jakiś sposób, żeby one też tak "magazynowały" materiał? Ewentualnie da się je jakoś powiązać ze scrobblerem pod linuxa? Tudzież czy jakiś odtwarzacz z tym pluginem ma opcje magazynowania? Używam Audacious i niestety on po prostu na żywo scrobbluje, nie ma szansy, żeby zapamiętał.
Lastfm magazynowanie
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- JoeBuck
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Kontakt:
Odp: Lastfm magazynowanie
Hmm.. jesteś pewien? Mi audacious zapamiętuje bez problemu. Ostatnio 5 dni nie miałem dostępu do Internetu, ale słuchałem audaciousa, a po podłączeniu do Sieci ładnie wysłał 800 odtworzeń do serwera last.fm.
EDIT: wysyła, ale dopiero po ponownym uruchomieniu audaciousa. Próbowałeś?
EDIT: wysyła, ale dopiero po ponownym uruchomieniu audaciousa. Próbowałeś?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
Odp: Lastfm magazynowanie
O, tak nie próbowałem. Dzisiaj miałem co chwilę przerwy w dostawie neta, więc zauważyłem, że nie przesyłał tych, które leciały w trakcie bycia offline. W takim razie sprawdzę, ale wierzę i tak na słowo, dzięki