Lastfm magazynowanie

Grafika, film, dźwięk.
amphiprion
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Lastfm magazynowanie

Post autor: amphiprion »

Witam!

Zastanawia mnie jeden problem. Otóż pod winde podczas słuchania muzyki z odpalonym scrobblerem lastfm, jeśli się akurat nie ma dostępu do Internetu to scrobbler zapamiętuje piosenki, które się przesłuchało i kiedy tylko będzie mógł przesyła to hurtem na serwer lasta. Jak wiadomo odtwarzacze pod linuxem mają wbudowaną wtyczkę. Czy istnieje jakiś sposób, żeby one też tak "magazynowały" materiał? Ewentualnie da się je jakoś powiązać ze scrobblerem pod linuxa? Tudzież czy jakiś odtwarzacz z tym pluginem ma opcje magazynowania? Używam Audacious i niestety on po prostu na żywo scrobbluje, nie ma szansy, żeby zapamiętał.
Awatar użytkownika
JoeBuck
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Kontakt:

Odp: Lastfm magazynowanie

Post autor: JoeBuck »

Hmm.. jesteś pewien? Mi audacious zapamiętuje bez problemu. Ostatnio 5 dni nie miałem dostępu do Internetu, ale słuchałem audaciousa, a po podłączeniu do Sieci ładnie wysłał 800 odtworzeń do serwera last.fm.

EDIT: wysyła, ale dopiero po ponownym uruchomieniu audaciousa. Próbowałeś?
amphiprion
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04

Odp: Lastfm magazynowanie

Post autor: amphiprion »

O, tak nie próbowałem. Dzisiaj miałem co chwilę przerwy w dostawie neta, więc zauważyłem, że nie przesyłał tych, które leciały w trakcie bycia offline. W takim razie sprawdzę, ale wierzę i tak na słowo, dzięki ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”