Generalnie uważam,że system każdy system jest ok, zależy tylko kto co lubi i tyle.
Też w pracy wracam do Windows'a i to starego Win2000 i działa bardzo dobrze. W domu mam Ubuntu i też działa dobrze.dariuszbojek pisze:Do windowsawracam codziennie będąc w pracy
Generalnie uważam,że system każdy system jest ok
A co cie tak zdepresjonowało?XP już nie jest wspierany od kwietnia.Tylko poprawki bezpieczeństwa dają.Jak już zainstaluj Sevena RC,jest niebo lepszy.igotit4free pisze:Muszę wam powiedzieć, że właśnie po raz trzeci złapałem na linuksie deprechę i nie wiem, czy to nie jest ostatni raz ... nosz pójdę i kupię sobie XPka jutro.
PS. Ile jeszcze M$ będzie wspierać XP ?
.
To ciekawe,bo u mnie wszystko,ale naprawdę wzystko działa.nawet ostatnio dodawałem głosy do nawigacji z automapą pod Ubuntu.Lepiej mi się ściaga na Ubuntu piiki z rapidshare.O bezpieczeństwie nie wspomnę.Zainstalowałe sobie WOT do firefoxa i chdziłem po stronach,gdzie aż było czerwono.Działa mi skaner,drukarka,aparaty,4 rodzaje telefonów,skype Video,kadu.Ubuntu to najlepszy system świataigotit4free pisze:Kapryśność i nieprzewidywalność tego draństwa po prostu mnie rozwala i w momencie znosi wszelkie zalety tego systemu wraz z jego darmowością.
Skonfigurowane, dopieszczone, pozornie stabilne i nagle JEB:w00t: Podpinam pendrajwa a on go nie widzi.Jedyna opcja => montuję partycję z Win7, kopiuję na nią dane, przeładowanie, kopiowanie spod Win7 na pena który tam, ten sam, na tym samym sprzęcie jest widoczny bez żadnych ale ... można dostać korby ?
Diabeł tkwi w szczegółach, a na tym polu niestety Ubuntu leży i kwiczy.
Win7 mam, używam, śmiga pięknie, z włączonymi przejrzystościami tak szybko jak Ubuntu albo ciutkę wolniej. Witryny WWW wyglądają jak mają wyglądać, nic na nic nie zachodzi, nic się nie sypie, firewall i antywirus robią co mają robić, no marzenie. Jedyne co to nie zna sterów do dźwięku na mojej płycie ale pracuję nad tym ...
A XP będzie wspierane jeszcze 5 lat, do 2014.
.
Wszysttko zależy od oczekiwań, indywidualnych preferencji i potrzeb." pisze:Ubuntu to najlepszy system świata
ja w moich szkołach zaczynam akcjęwm- pisze:I to jest dla mnie nie zrozumiałe.. tz.. ja rozumiem że uczy się tego co powiedzmy 90% ludzi używa, ale żeby nic o innych systemach.. tz tak słyszałem.. mało jest szkół gdzie poza windą ktoś coś pokazał młodym ludziom.. Czasy gdzie pisałem programy w VB minęły bezpowrotnie(brak czasu, nie robiłem tego zawodowo). No chociaż te 5% godzin lekcyjnych z informatyki poświęcić innym rzeczom jak windows.. płaci im ktoś za wspieranie tego systemu, czy jak?
Nie rozumiesz ... nie chodzi o to, że ja nie umiem czy nie lubię sobie pogrzebać, bo to akurat lubię. Kłopot w tym, że oczekuję od systemu przewidywalności, chcę móc na nim polegać, chcę wiedzieć na co go stać.jaroslawb1 pisze:To ciekawe,bo u mnie wszystko,ale naprawdę wzystko działa.nawet ostatnio dodawałem głosy do nawigacji z automapą pod Ubuntu.Lepiej mi się ściaga na Ubuntu piiki z rapidshare.O bezpieczeństwie nie wspomnę.Zainstalowałe sobie WOT do firefoxa i chdziłem po stronach,gdzie aż było czerwono.Działa mi skaner,drukarka,aparaty,4 rodzaje telefonów,skype Video,kadu.Ubuntu to najlepszy system świataPoproś może kogoś z forum,kto blisko mieszka,żeby Ci pomógł.Chyba,że masz komputer nietypowy jakichś?
Nie do końca się z Tobą zgodzę. Kiedy zaczynasz pracę w banku/hurtowni masz szkolenie stanowiskowe. Wtedy wszystkiego się uczysz o potrzebnych ci programach. A o samych systemach nic nie musisz wiedzieć, od tego są informatycy. Ja dopiero w pracy po raz pierwszy zetknąłem się z Outlookiem, nie mówiąc już o oprogramowaniu sterującym m.in. klimatem w szklarniach.igotit4free pisze: Program nauczania to nie jest cel sam w sobie, ze szkół mają wyjść ludzie dysponujący umiejętnościami przydatnymi w życiu ... wejdź do banku, sklepu czy hurtowni i zobacz co tam jest na monitorach. Ten twój uczeń ma wejść na stanowisko pracy i pracować
igotit4free pisze:chcę przeprowadzić banalna operację kopiowania ... a wtedy się okazuje, że to przekracza możliwości "najlepszego systemu świata".
Linuksy są niezastąpionymi sytemami w internecie.Nie muszę się bać kliknąć w obrazek na jakiejś stronie internetowej,tylko klikam.Jak jest zwirusowana,to otwiera się okono do sciagania pliku exe i nic sie nie dzieje.Przez lata dominacji Windowsa,świat nastawił się na niego i nic dziwnego,że większość ściaga pliki z netu i chce instalwać je przez dwuklik.Linux to system dla entuzajstów,pionierów,którzy bezinteresownie rozwijają go.Słowem to system nie dla frajerów,jak ktoś kiedyś napisał o Mitsubishi Sigma:-Pxtr pisze:Ja tam po kilku tygodniach przesiadam sie spowrotem na winde niemam na tyle wolnego czasu zeby meczyc sie ze wszystkimi problemami ktore ciagle wychodza ciagłe zawiechy ubuntu sobie zostawie od czasu do czasu sobie cos poustawiamale napewno nie bedzie to podstawowy OS
No więc nie bardzo nadążam ... o co chodzi ? XP ma gwarantowane wsparcie do 2014, jakby nie liczyć jeszcze prawie 5 lat.Jusko pisze:Kłopot w tym, że XP jest już bez wsparcia (wiadomo o co chodzi) ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości