Próbowałem odpalić life usb z ubuntu 9.04 i wszystko ładuje się ładnie, słyszę dźwięk uruchamianego ubuntu i czarny ekran. Nie widzę kursora, ale mogę przejść w tryb konsolowy i w nim wygląda, że wszystko z samym ubuntu jest ok.
Próbowałem różnych sposobów tworzenia life usb i na każdym jest to samo, zatem to nie wina instalacji, obrazy próbowałem zarówno oryginał jak i ten z unetbootin i również za każdym razem to samo.
Model: hp mini-note 2133 z 1gb ram domyślnie był z xp oczywiście via chrome.
Wyczytałem już, że może to być wina złego odświeżania i domyślnej rozdzielczości, ale nie doszukałem się co konkretnie wpisać w xorg.conf (na starym lapie nie musiałem nigdy ingerować w ten plik i nie bardzo umiem się w tym poruszać).
Ogólnie próbowałem już odpalić na nim suse (gnome i kde)- nie działał openchrome, ubuntu 9.04 gnome - opis powyżej, xubuntu 9.04 - to samo co z ubuntu.
Z góry dziękuję za odpowiedź lub linki do tematów, w których jednak rozwiązanie się znajduje, nie znalazłem nigdzie rozwiązania mojego problemu, wszędzie albo wszystko działa ok na mininote albo widać chociaż kursor, u mnie nic