Jaki program do znacznej kompresji zdjęć?
- Młodszy
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Architektura: x86
- Kontakt:
Jaki program do znacznej kompresji zdjęć?
Szukam programu do kompresji zdjęć (do 50 KB, tak jak na Allegro). Google i przeszukanie forum nie pomogły, albo może źle szukałem.
- sibul
- Wytworny Kaczor
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Odp: Jaki program do znacznej kompresji zdjęć?
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install nautilus-image-converter
OS X 10.8.3
- Adlatus
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Jest wtyczka do GIMP-a 'Save for Web' która pokazuje jak kompresja wpływa na wielkość pliku. Po zainstalowaniu z tej strony (wybierz wersje dla swojego sytemu) http://www.getdeb.net/app/GIMP+%22Save+ ... %22+plugin i uruchomieniu GIMP-a będziesz miał dodatkową pozycję w menu 'Plik' 'Save for Web...'.
PS dopiszę, bo dopiero teraz zauważyłem, że podgląd wielkości zapisywanego pliku i pełna kontrola jest możliwa w GIMP-ie poprzez zwykłe polecenie 'Zapisz' lub 'Zapisz jako', gdzie po dopisaniu rozszerzenia '.jpg', w otwartym oknie zaznaczamy tak jak poniżej

a pełna kontrolę uzyskamy po rozwinięciu 'Ustawienia zaawansowane'

PS dopiszę, bo dopiero teraz zauważyłem, że podgląd wielkości zapisywanego pliku i pełna kontrola jest możliwa w GIMP-ie poprzez zwykłe polecenie 'Zapisz' lub 'Zapisz jako', gdzie po dopisaniu rozszerzenia '.jpg', w otwartym oknie zaznaczamy tak jak poniżej

a pełna kontrolę uzyskamy po rozwinięciu 'Ustawienia zaawansowane'

- Młodszy
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Architektura: x86
- Kontakt:
Wielkie dzięki! Właśnie czegoś takiego potrzebowałem. PozdrawiamAdlatus pisze:Jest wtyczka do GIMP-a 'Save for Web' która pokazuje jak kompresja wpływa na wielkość pliku. Po zainstalowaniu z tej strony (wybierz wersje dla swojego sytemu) http://www.getdeb.net/app/GIMP+%22Save+ ... %22+plugin i uruchomieniu GIMP-a będziesz miał dodatkową pozycję w menu 'Plik' 'Save for Web...'.

- Lozohcum
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Kontakt:
Re: Jaki program do znacznej kompresji zdjęć?
Jak zainstalować to na 12.04 LTS? Już pół godziny się z tym męcze i nie ogarniam