Mam problem z tunerem USB LV5T. Po kilku dniach próby instalacji za pomocą sterowników ze strony producenta do chipsetu AF9015, okazało się że tuner ten wypuszczany był również z chipsetem RTL2832. Dzięki informacji które znalazłem na czeskich stronach udało się zainstalować pomyślnie w systemie.
W chwili obecnej system rozpoznaje urządzenie, instaluje moduł RTL2832, tworzy /dev/dvb/adapte0/ z plikami demux0, dvr0, frontend0, net0, oraz analogicznie /dev/dvb/adapter1/ i to koniec sukcesów.
Po instalacji oprogramowania do TV (próbowałem z TVTime, MMS, MythTV) nie mam sygnału. Komunikat który otrzymuję to "Nie można otworzyć urządzenia device=/dev/video0". Nie mam już pomysłów co można z tym zrobić. Przeszukałem wszystkie fora jakie znalazłem, oraz baaaardzo dużo stron z googli, niestety nie mam rozwiązania. Walczę już ponad tydzień czasu bez efektu.
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły do przećwiczenia, lub wie jak to uskutecznić to bardzo proszę o pomoc.
Znalazłem bardzo dużo stron z podobnymi pytaniami, myślę że wątek zainteresuje wielu posiadaczy tego sprzętu.
Z góry dziękuję za pomoc.
EDIT:
Poszedłem o krok do przodu dzięki programowi w_scan upewniłem się że karta jest zainstalowana, przeskanował dostępne pasmo i pokazał 7 znalezionych stacji. Próbowałem spiąć to z mplayerem za pomocą
Kod: Zaznacz cały
./mplayer dvb://TVP1
Pomocy!!! Jak spiąć to z Tvtimem, mms, lub mythtv lub czymś innym? Jak przekierować /dev/dvb/adapter0 aby programy czytały to jako źródło?
Jak są potrzebne jakieś zrzuty, logi to mówcie udostępnię wszystko.