GIMP - specyficzny filtr
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
GIMP - specyficzny filtr
Witam,
Czy wie ktoś jak to zrobić w gimpie aby na zdjęcie nałożyć filtr, lub tak je obrobić aby wyglądało tak: http://img71.imageshack.us/img71/72/fla ... method.jpg ?
Grafik ze mnie niestety marny, ale muszę taki efekt (albo przynajmniej zbliżony) uzyskać na grafikę dla strony nad którą aktualnie pracuję. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł bardzo proszę o podpowiedź bo przeszukałm już pół internetu i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi...
Pozdrawiam,
kb
Czy wie ktoś jak to zrobić w gimpie aby na zdjęcie nałożyć filtr, lub tak je obrobić aby wyglądało tak: http://img71.imageshack.us/img71/72/fla ... method.jpg ?
Grafik ze mnie niestety marny, ale muszę taki efekt (albo przynajmniej zbliżony) uzyskać na grafikę dla strony nad którą aktualnie pracuję. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł bardzo proszę o podpowiedź bo przeszukałm już pół internetu i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi...
Pozdrawiam,
kb
- Adlatus
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Architektura: x86_64
Odp: GIMP - specyficzny filtr
To nie jest działanie filtra.
Takie efekty uzyskasz za pomocą np 'Redukcja kolorów...' (w wersji 2.6.6 znajdziesz tą opcje w menu 'Kolory')
Takie efekty uzyskasz za pomocą np 'Redukcja kolorów...' (w wersji 2.6.6 znajdziesz tą opcje w menu 'Kolory')
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
Super! Dzięki bardzo, nie wpadłabym na to sama a to faktycznie działa! Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam 

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.04
Jeśli potrzebujesz różnych Ho-To dotyczących Gimpa to polecam tę stronę gimpuj.info
Znajdziesz tam też forum gdzie będziesz mógł pytać o sprawy związane z grafiką
Znajdziesz tam też forum gdzie będziesz mógł pytać o sprawy związane z grafiką

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
G'MIC for Gimp. moze tam cos znajdziesz