Odtwarzacz Flash klatkuje co kilka sekund

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
buk4s
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Odtwarzacz Flash klatkuje co kilka sekund

Post autor: buk4s »

Witam.
Jestem nowym uzytkownikiem linuxa. Zaczalem od ubuntu bo wydaje mi sie najprostrza dystrybucja. Wszystko zainstalowalem bez zadnych problemow. System chodzi stabilnie szybko - bez zastrzezen, oprocz jednej niby malej ale tak bardzo dla mnie waznej rzeczy. Mianowicie, adobe flash player /shockwave flash wszystkie animacje / filmy odtwarzane na stronach internetowych przez Firefoxa np: Veoh TV chodzi bardzo wolno. Niekiedy klatkuje co kilka sekund. Czytalem o tym wszedzie , probowalem roznych rozwiazan , niestety bez skutku. Wiem , ze z tym problemem boryka sie nie jeden usr linuxa. Czy ktokolwiek wie jak z tym sobie poradzic ? Mam w tej chwili najnowszy system ubuntu Gnome. 9.XX Jurny Jarzabek?64 bit (te nazwy^^) . 1.7 celeron 540. 1gb ram , intel mobility integrated graphic accelerator x3100. Pozdrawiam uzytkownikow ubuntu i cierpliwie czekam na jakies rozwiazanie :)
Awatar użytkownika
devipl
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Kontakt:

Odp: Odtwarzacz Flash klatkuje co kilka sekund

Post autor: devipl »

zgaduję, że nie masz włączonego sterownika własnościowego, dlatego Ci przycina oglądanie. Niestety od kiedy macromedię pochłonął gigant czyli firma Adobe... jakość kodu wyraźnie spadła.
buk4s
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Architektura: x86_64

Post autor: buk4s »

Ok , ale wydaje mi sie ze tu moze byc glownych haczyk. Niestety nie wiem jak zainstalowac wlasnosciowego sterownika . Wiem jak ATI/Nvidia ale nie integry intela... czekam na pomoc :]
chrl
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Architektura: x86

Post autor: chrl »

Polecam - oparty o Ubuntu - LinuxMint ;)
[ acer extensa 5220 / bcm4311 rev 01 / Intel X3100 ]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”