Witam,
Kilka dni temu zaktualizowałem system do wersji 9.04.
Przy okazji coś złego stało się z odtwarzaniem aplikacji flash.
Filmy na YouTube, jakoś się odtwarzają. Kłopot jest z filmami na innych stronach. Najczęściej pokazują się tylko czarne prostokąty. Jest też problem z gierkami. Nie wszystkie się uruchamiają.
Szukałem na to recepty na forum. Próbowałem zastosować kilka podanych tu rozwiązań. Jak do tąd - bez skutku. W każdym razie mam zainstalowany flashplugin-nonfree.
Pozdrawiam
Złe odtwarzanie aplikacji flash w ubuntu 9.04
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Złe odtwarzanie aplikacji flash w ubuntu 9.04
Zainstaluj Flash Playera ze strony Adobe. W menadżerze pakietów odinstaluj pakiety: Gnash oraz Swfdec i powinno śmigać.Tomuntu pisze:Witam,
Kilka dni temu zaktualizowałem system do wersji 9.04.
Przy okazji coś złego stało się z odtwarzaniem aplikacji flash.
Filmy na YouTube, jakoś się odtwarzają. Kłopot jest z filmami na innych stronach. Najczęściej pokazują się tylko czarne prostokąty. Jest też problem z gierkami. Nie wszystkie się uruchamiają.
Szukałem na to recepty na forum. Próbowałem zastosować kilka podanych tu rozwiązań. Jak do tąd - bez skutku. W każdym razie mam zainstalowany flashplugin-nonfree.
Pozdrawiam
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Złe odtwarzanie aplikacji flash w ubuntu 9.04
Wybaczcie że odświeżam temat... ale mam ten problem.
Zmieniłam wersję na 32bitową i nie chodzą mi gierki internetowe... dosłownie jak zacięta płyta w gramofonie tak się cały czas włączają.
Gnash nie mam zaznaczonego w pakietach
swfdec-mozilla jest ale nie mam opcji by go po prostu odinstalować... mogę go bezkarnie zaznaczyć do usunięcia??
Oki działa
dzięki za post
Zmieniłam wersję na 32bitową i nie chodzą mi gierki internetowe... dosłownie jak zacięta płyta w gramofonie tak się cały czas włączają.
Gnash nie mam zaznaczonego w pakietach
swfdec-mozilla jest ale nie mam opcji by go po prostu odinstalować... mogę go bezkarnie zaznaczyć do usunięcia??
Oki działa