Brother-165C [sterowniki pod platformę AMD]
Brother-165C [sterowniki pod platformę AMD]
Witam!
Mam problem ze znalezieniem sterowników do dukarki Brother 165C pod platformę AMD64. Byłem na stronie Brothera i jedynie znalazłem oraz zainstalowałem sterowniki pod skaner (o dziwo były pod p.AMD64). Na stronie są sterowniki do drukarki, ale pod platformę Intel'owską. Tu moje pytanie:
Czy ktoś z użytkowników Ubuntu 9.04 (64bit ver. sys.) znalazł i zainstalował sterowniki do drukarki ww. pod platformę AMD64 ??
Z góry dziękuję za pomoc.
Mam problem ze znalezieniem sterowników do dukarki Brother 165C pod platformę AMD64. Byłem na stronie Brothera i jedynie znalazłem oraz zainstalowałem sterowniki pod skaner (o dziwo były pod p.AMD64). Na stronie są sterowniki do drukarki, ale pod platformę Intel'owską. Tu moje pytanie:
Czy ktoś z użytkowników Ubuntu 9.04 (64bit ver. sys.) znalazł i zainstalował sterowniki do drukarki ww. pod platformę AMD64 ??
Z góry dziękuję za pomoc.
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Odp: Brother-165C [sterowniki pod platformę AMD]
Platforma AMD64 i x64 (ewentualnie x86_64) to tak naprawdę to samo.
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Tak wiem 
PS. Nazwa sterownika do drukarki jaka jest na stronie Brothera "dcp165clpr-1.1.2-2.i386.deb"
PS2. Nazwa sterownika skanera "brscan3-0.2.7-1.amd64.deb".( o dziwo takowy do skanera jest ale do drukarki juz nie :/

PS. Nazwa sterownika do drukarki jaka jest na stronie Brothera "dcp165clpr-1.1.2-2.i386.deb"
PS2. Nazwa sterownika skanera "brscan3-0.2.7-1.amd64.deb".( o dziwo takowy do skanera jest ale do drukarki juz nie :/
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Hm, żeby czytać ze zrozumieniem, to jeszcze trzeba pisać w miarę przejrzyście... Próbowałeś instalować ten trzydziestodwubitowy sterownik?Drukarki Brothera nie posiadam, więc nie będę w stanie Ci szczegółowo pomóc.Na stronie są sterowniki do drukarki, ale pod platformę Intel'owską.
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Przepraszam czasami mnie ponosi, już zmieniam
Tak więc raz tylko spróbowałem, ale tak jak przypuszczałem nie udało się, ponieważ nie da się zainstalować 32-bitowego sterownika na systemie 64-bitowym. Dziwi mnie tylko jedna rzecz że na stronie producenta są udostępnione sterowniki pod skaner w wersji 64-bit i 32-bit ( 165c-urzadzenie wielofunkcyjne), ale jezeli chodzi o samą drukarkę to tylko 32-bitowe.
Uwaga!!
Temat do zamknięcia! Poradziłem sobie w końcu z tą drukarką, śmiga aż miło
:D zarówno skaner jak i drukarka, w najbliższym czasie napisze poradnik jak instalować atery 32 bitowe pod architekture 64bitowa 

Tak więc raz tylko spróbowałem, ale tak jak przypuszczałem nie udało się, ponieważ nie da się zainstalować 32-bitowego sterownika na systemie 64-bitowym. Dziwi mnie tylko jedna rzecz że na stronie producenta są udostępnione sterowniki pod skaner w wersji 64-bit i 32-bit ( 165c-urzadzenie wielofunkcyjne), ale jezeli chodzi o samą drukarkę to tylko 32-bitowe.
Uwaga!!
Temat do zamknięcia! Poradziłem sobie w końcu z tą drukarką, śmiga aż miło

- urgo
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 16.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
No szkoda, że na obietnicy się skończyło. Dla tych, którzy nie chcą czekać podaje link do HOWTO. Sprawdziłem, działaSpikexxl pisze: Temat do zamknięcia! Poradziłem sobie w końcu z tą drukarką, śmiga aż miło:D zarówno skaner jak i drukarka, w najbliższym czasie napisze poradnik jak instalować atery 32 bitowe pod architekture 64bitowa

http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... t=MFC-7220