GG na Linuksa?

Jak się dogadać?
lesniak
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: GG na Linuksa?

Post autor: lesniak »

Gdyby pojawiło się OpenFM nie ukrywam że cieszył bym się z tego powodu ;D Jest to fajne radio
Awatar użytkownika
Hwiparam
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox
Architektura: x86_64

Post autor: Hwiparam »

lesniak pisze:Gdyby pojawiło się OpenFM nie ukrywam że cieszył bym się z tego powodu ;D Jest to fajne radio
Zdaje mi się, że tego radia można słuchać bezpośrednio z ich strony. Trzeba tylko podać swój numer GG :idea:
Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"

Miej wygooglane, a będzie ci dane ;)
user2
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Kontakt:

Post autor: user2 »

Jusko pisze:W ramach nadrobienia wiedzy z dziedziny systemów operacyjnych (bo co począłbym, gdyby zadzwonił klient z Windows 7?), postawiłem sobie na maszynie wirtualnej Windows 7 Enterprise, na 90 dniowej licencji. Skoro już mam tego Windows, no to ściągnąłem już to Nowe GG. Co mogę powiedzieć? Niech twórcy nauczą się obsługi Qt4. Niech popracują nad wyglądem i stabilnością, prędkością wysyłania wiadomości, a sama aplikacja niech nie będzie chaotyczna. Po prostu bardzo mało responsywna aplikacja, napakowana od góry do dołu reklamami. Jeśli w stanie identycznym ma być to przeportowane, to sorry GG Team, ale po prostu się ośmieszają. Całe Nowe GG, to po prostu klapa na całej linii. Nie wiem, czy winę za obecny stan ponosi ich kiepska znajomość Qt4 i jego obsługi, czy programiści dali ciała. Nie wiem, ale w skali od 1 do 10, daję Nowemu GG ocenę...1. Tego nie da się po prostu używać.
Popieram, gdy używałem Windowsa sam tego używałem, ale taraz już wiem, że Pidgin jest dużo lepszy. Co do radia można go słuchać na stronie http://open.fm/ .
Ubuntu 10.04 Lucid Lynx
Awatar użytkownika
Hwiparam
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

Sprawdziłem przed chwilą tą ich stronę no i klops :( Wpisałem numer GG, klikam na którąkolwiek stację, pojawia się okienko, cały czas jest ''przesyłanie danych'' a w głośnikach cisza. Inne radia przeważnie mi działają, więc raczej nie jest to wina wtyczek/kodeków.
Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"

Toshio1988
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Środowisko graficzne: Brak

Post autor: Toshio1988 »

Szczerze to nie łudźcie się tym ,że GG na linuxa będzie bez reklam ;). Bedzie wypasione od reklam. Takze polecam pozostac na Kadu czy Pidginie. Hm chetnie bym pomogl Kadu w rozwoju. Bo zapowiada sie swietnie. GADU GADU bedzie kolejnym niewypalem ;).

Pozdrawiam

@ UP

Mi dziala wejdz na http://open.fm i tam START wcisnij i masz liste co grają . Wybierz SLUCHAJ z listy jakies i :P bedzie dzialac bo otworzy sie w totemie. Bynajmniej mi dziala ^^.
lesniak
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: lesniak »

Niektórym się ładuję, a czasami trzeba czekać dlatego wolę klienta ;)
Awatar użytkownika
Hwiparam
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

Już to rozgryzłem. Trzeba po prostu dać na ''otwórz w nowej karcie''. Totem u mnie nie mógł tego przetrawić, ale Audacious sobie radzi i chwała mu za to :D

:idea:

Awatar użytkownika
mactweety
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: mactweety »

GG zapewne wypróbuje, ale będę stał o krok od monitora by reklamy mnie nie zasypały:tes:
Nam jedna szarża- do nieba wzwyż,
I jeden order- nad grobem krzyż.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”