Ok problem ominąłem chyba, ale dzięki za radę na przyszłość, jednak teraz pojawia się teraz inny problem. Wyskakuje to moje ulubione Segmentation fault przy takim kodzie:
pawegio pisze:a jak w tym wypadku przekazać wielkość tablicy d do tej funkcji? Bo już po paru debugach widzę gdzie tkwi błąd...
Dać wielkość jaką może mieć, a nie pisać poza zaalokowaną pamięcią (puść debug i sprawdź jakie jest "u" i "i" w "d" i czy nie jest większe niż zaalokowałeś).
problem rozwiązany, bfs który napisałem pasowałby do tablicy dwuwymiarowej jako grafu, ale nie do tablicy wektorów, gdzie graf trochie inaczej się reprezentuje... Umnknął mi ten fakt i te dwie struktury potraktowałem jako identyczne.
pawegio pisze:problem rozwiązany, bfs który napisałem pasowałby do tablicy dwuwymiarowej jako grafu, ale nie do tablicy wektorów, gdzie graf trochie inaczej się reprezentuje... Umnknął mi ten fakt i te dwie struktury potraktowałem jako identyczne.
To nie dwie struktyry, a jedna (wektor z c++ to rozszerzalna tablica (gdy chcesz więcej wepchać więcej danych do tablicy niż zaalokowałeś robi realloc tablicy)).