kopete- GG
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
kopete- GG
Kopete nie importuje (nawet z pliku)lub nie wyświetla kontaktów GG (kubuntu 9.10 -64). Co ciekawe pidgin też tak samo się zachowuje. W poprzednich edycjach nie było z tym żadnych problemów i wszystko robiło się automatycznie z serwera.
- any jungling??
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: kopete- GG
A w kadu dziala wszystko? Sprawdz w pidginie czy masz wlaczona opcje zeby pokazywal na liscie osoby niedostepne.
"if you type google into google, you can break the internet..." 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
GG w kopete jest konkretnie zabugowane. Nie ściąga kontaktów, bo nawet się nie łączy z serwerem (mimo że wyświetla, że jest połączone). Nikt się też tym nie zajmuje, więc obsługę gg można sobie w kopete podarować.
- hiroshi007
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Kontakt:
A to dziwne bo ja akurat używam Kopete z GG i działa poprawnie. Kontakty importowałem z pliku, który wcześniej wyeksportowałem z Pidgina. Z importem z serwera nigdy się nie bawiłem.mishaaq pisze:GG w kopete jest konkretnie zabugowane. Nie ściąga kontaktów, bo nawet się nie łączy z serwerem (mimo że wyświetla, że jest połączone). Nikt się też tym nie zajmuje, więc obsługę gg można sobie w kopete podarować.
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
To może powiesz jak tego dokonałeś:?: Sam jestem ciekaw, nie mogę sobie z tym zagadnieniem poradzićhiroshi007 pisze:A to dziwne bo ja akurat używam Kopete z GG i działa poprawnie. Kontakty importowałem z pliku, który wcześniej wyeksportowałem z Pidgina. Z importem z serwera nigdy się nie bawiłem.

Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"
Miej wygooglane, a będzie ci dane

- hiroshi007
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Kontakt:
Po postawieniu świeżutkiego Kubuntu. Otworzyłem Kopete, tam wybrałem Ustawienia - Konfiguruj... - Dodaj konto - Gadu Gadu, dalej nr Gadu Gadu i hasło. To tyle o koncie działa jest połączenie.
Teraz kontakty: klikasz prawym Klawiszem Myszy na ikonie Kopete w Tacce Systemowej, wybierasz konto GG i na samym dole (Tadaaa...) - Importuj kontakty z pliku, zaznaczam że kontakty miałem wcześniej wyeksportowane z Pidgina nie wiem jak to jest z innymi komunikatorami.
Aha, w przeciwieństwie do pidgina mi ani razu jeszcze nie zerwało połączenia.
Teraz kontakty: klikasz prawym Klawiszem Myszy na ikonie Kopete w Tacce Systemowej, wybierasz konto GG i na samym dole (Tadaaa...) - Importuj kontakty z pliku, zaznaczam że kontakty miałem wcześniej wyeksportowane z Pidgina nie wiem jak to jest z innymi komunikatorami.
Aha, w przeciwieństwie do pidgina mi ani razu jeszcze nie zerwało połączenia.
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
Hee Działa
Dzięki wielkie, nie wiem czemu sam na to nie wpadłem 

Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"