Ubuntu 9.10 - Błędy podczas odtwarzania filmów
- kaczorexus
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Ubuntu 9.10 - Błędy podczas odtwarzania filmów
Witam wszystkich
Parę dni temu zaktualizowałem UBUNTU 9.04 na 9.10 i po 3 dniach zauważyłem kilka błędów
1.Podczas odtwarzania jakiegokolwiek filmu kolory są nienaturalne (screen1, screen2) a gdy wejdę podczas odtwarzania filmu w ustawienia kary graficznej wszystko wraca do normy...
screen1
screen2
2.Podczas odtwarzania niektórych filmów Obraz jak by się spowalnia co raz bardziej do momentu aż całkowicie się zatrzyma i potem jest przyspieszenie odtwarzania tak jak by nadrabiało zaległości i znowu jest normalnie ale tylko przez około 3 sek
3.Odtwarzacz Filmów Totem nie odtwarza plików z rozszerzeniem *.flv wyrzuca komunikat ze nie ma odpowiedniej wtyczki i wyszukiwanie nie przynosi efektów a co dziwniejsze z youtube pracuje normalnie a tam też jest kodowane w FLV
prosił bym o pomoc przy pierwszym błędzie bo on mnie drażni najbardziej
Karta graficzna: Geforce 8500 GT 512 mb
Procesor: AMD Athlon 64Bit Dual Core 4200+
Interfejs: Gnome 2.28.1
Parę dni temu zaktualizowałem UBUNTU 9.04 na 9.10 i po 3 dniach zauważyłem kilka błędów
1.Podczas odtwarzania jakiegokolwiek filmu kolory są nienaturalne (screen1, screen2) a gdy wejdę podczas odtwarzania filmu w ustawienia kary graficznej wszystko wraca do normy...
screen1
screen2
2.Podczas odtwarzania niektórych filmów Obraz jak by się spowalnia co raz bardziej do momentu aż całkowicie się zatrzyma i potem jest przyspieszenie odtwarzania tak jak by nadrabiało zaległości i znowu jest normalnie ale tylko przez około 3 sek
3.Odtwarzacz Filmów Totem nie odtwarza plików z rozszerzeniem *.flv wyrzuca komunikat ze nie ma odpowiedniej wtyczki i wyszukiwanie nie przynosi efektów a co dziwniejsze z youtube pracuje normalnie a tam też jest kodowane w FLV
prosił bym o pomoc przy pierwszym błędzie bo on mnie drażni najbardziej
Karta graficzna: Geforce 8500 GT 512 mb
Procesor: AMD Athlon 64Bit Dual Core 4200+
Interfejs: Gnome 2.28.1
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: MATE
- Architektura: ARM
Odp: Problem z kolorami w filmach, pomocy
Tak mi się wydaje że musisz poprawić "Depth" tudzież "DefaultColorDepth " w swoim /etc/X11/xorg.conf.
perl -e 'print $i=pack(c5,(41*2),sqrt(7056),(unpack(c,H)-2),oct(115),10);'
Inny OS: PLD Linux
Inny OS: PLD Linux
- karmelek
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Wszystkich moderatorów Bóg po śmierci zabiera do nieba, żeby ci dwadzieścia cztery godziny na dobę moderowali modlitwy do niego.
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
Uruchom Totem -> Edycja -> Preferencje -> Wyświetlanie -> Przywróć domyślne.
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
- kaczorexus
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Kontakt:
Odp: Ubuntu 9.10 - Błędy podczas odtwarzania filmów
Witam ponownie
Poeksperymentowałem i znalazłem odpowiedź na swoje pytania
ad. 1.Zainstalowałem VLC player i bawiłem się jego narzędziami przez co zmieniłem barwę domyślną dla filmów udało się to naprawić metodą podaną przez ?[r4]?
ad. 2.To przez kolizje z procesem komunikatora ?TLEN? nazwa procesu ?tlen-bin? po jego zamknięciu wszystko wraca do normy potrafił kolidować z ?Alsa? przez co w filmach przycinał się dźwięk
ad. 3.Totem nie miał kodeków bo usunąłem je a raczej de-instalator ?VLC? po ponownym zainstalowani odtwarzacza odczytuje pliki *.FLV bez problemu
[r4] Dzięki za porade pozdrawiam
Poeksperymentowałem i znalazłem odpowiedź na swoje pytania
ad. 1.Zainstalowałem VLC player i bawiłem się jego narzędziami przez co zmieniłem barwę domyślną dla filmów udało się to naprawić metodą podaną przez ?[r4]?
ad. 2.To przez kolizje z procesem komunikatora ?TLEN? nazwa procesu ?tlen-bin? po jego zamknięciu wszystko wraca do normy potrafił kolidować z ?Alsa? przez co w filmach przycinał się dźwięk
ad. 3.Totem nie miał kodeków bo usunąłem je a raczej de-instalator ?VLC? po ponownym zainstalowani odtwarzacza odczytuje pliki *.FLV bez problemu
[r4] Dzięki za porade pozdrawiam