Konwerter avi -> mp4 lub mov
- PTB
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Konwerter avi -> mp4 lub mov
Witam,
czy istnieje jakiś program który mógłby mi przekonwertwać format .avi do .mp4 lub .mov? oraz (może być jako osobny program) scali mi napisy z filmem?
czy istnieje jakiś program który mógłby mi przekonwertwać format .avi do .mp4 lub .mov? oraz (może być jako osobny program) scali mi napisy z filmem?
- PTB
- Sędziwy Jeż
Odp: Konwerter avi -> mp4 lub mov
super a może mi ktoś powiedzieć jak ustawić żeby z pliku A.avi wyszedł plik B.mp4?
- frklin
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86
- Kontakt:
DO WYGRANIA TRZY ROUTERY WWW.NIBYBLOG.PL/KONKURS
- PTB
- Sędziwy Jeż
wybacz ale ja chyba zbyt mądry odnośnie tego programu nie jestem, jak biorę open->(konkretny film) to buduje jakąś mapę VDR a później jeszcze jedną mapę po czym pokazuje się film i jak daję "play" to wyskakuje że nie może odtworzyć dźwięku, poza tym co mam kliknąć, żeby się przekonwertowało a nie odtworzyło?frklin pisze:http://img.wklej.org/images/81611zrzut_ekranu.png
EDIT:
pomoże ktoś?
- Singel
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 9.04
E tam Avidemux,DeVeDe jest po polsku i the best.Otrzymasz gotowy obraz iso,alo w opcjach zmienisz i będziesz miał to co chcesz i odrazu zespala poszczególne pliki (nie tylko avi) i można dodać napisy ale zmienia się w DeVeDe kodowanie na CP 1250.Uwaga DeVeDe z repozytoriów nie uruchamia się!!!!Trza ściagnąć paczke deb stąd:http://www.rastersoft.com/programas/devede.htmlDeVeDe działa lepiej niż windowsowe konwertery,wiem bo używałem ich również.
- skoruppa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Ale on nie chce dvd a mp4 albo mov.
Pierwsze pytanie. Czy to dla psp albo ipoda? Jak tak to masz opcje auto w menu. Potem tylko na zpiasz i ok. A jak ręcznie to zmieniasz kodek wideo, potem audio, zmieniasz format i w filtrach video dodaj resize.
Pierwsze pytanie. Czy to dla psp albo ipoda? Jak tak to masz opcje auto w menu. Potem tylko na zpiasz i ok. A jak ręcznie to zmieniasz kodek wideo, potem audio, zmieniasz format i w filtrach video dodaj resize.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: FVWM
Jeżeli na prawdę masz problemy z obsługą natywnych koderów dla Linuksa, to spróbuj MediaVodera (opis i stosowne linki znajdziesz tutaj. Przed chwilą sprawdziłem i pod Wine chodzi bez najmniejszych problemów.
-
- Piegowaty Guziec
- Architektura: Inna
zna ktoś może konwenter który jest łatwy w obsłudze i może zmniejszać rozdzielczość do 320x240 nie zmieniając formatu... film jest w mp4 ale również potrzebował bym konwenter zmieniający wszystkie najbardziej znane formaty do mp4 i oczywiście na rozdzielczość 320x240 . pomoże mi ktoś ?
- balrog84
- Sędziwy Jeż
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Spróbuj tego:
Musisz jeszcze ewentualnie dodać opcje napisów, (poeksperymentuj z wielkością w mplayerze) np:
Powyższe kodowanie może nie działać w przypadku iPoda.
Poza tym w wątku:
viewtopic.php?t=64578
uel podał ciekawy skrypt, prosta obsługa.
Kod: Zaznacz cały
mencoder -o plik_wyjściowy.mp4 -sub napisy.txt plik_wejściowy.avi -oac copy -of lavf -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4:mbd=2:trell:v4mv:last_pred=2:dia=-1:vmax_b_frames=2:vb_strategy=1:cmp=3:subcmp=3:precmp=0:vqcomp=0.6:turbo -lavfopts format=mp4 -vf scale=320:240
Kod: Zaznacz cały
-font /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans-Bold.ttf -subfont-encoding 'unicode' -subcp 'CP1250' -subfont-text-scale '4.0' -subfont-blur '1' -subfont-outline '1.5'
Powyższe kodowanie może nie działać w przypadku iPoda.
Poza tym w wątku:
viewtopic.php?t=64578
uel podał ciekawy skrypt, prosta obsługa.
AMD Athlon II X2 255, Asus M4A87TD/USB3, DualDDR Kingston 2x2GB 1333MHz,
GeForce GT240 Asus 512MB GDDR3, Seagate Barracuda 1TB SATA-III, OS DEBIAN TESTING
GeForce GT240 Asus 512MB GDDR3, Seagate Barracuda 1TB SATA-III, OS DEBIAN TESTING
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Istnieje też graficzna metoda za pomocą programu "acidrip"
polecam jest bardzo przyjazny w obsłudze.

coś tam dudni ale w głowie jak w studni 

- geniomack
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Do konwerterowania spróbuj Mobile Media Converter. Powinien być w Repo. Ewentualnie tu jest strona programu: http://www.miksoft.net/mobileMediaConverter.htm
Inny OS => ArchLinux ;]
Linux user #489935
Linux user #489935
-
- Piegowaty Guziec
Proponuje wypróbować HandBrake http://handbrake.fr/index.php http://debian-multimedia.org/pool/main/ ... dbrake.php . Dla mnie jak narazie najlepszy i do tego jest również wersja na Windowsa i MacOS.