Alternatywa MYSQL-SERVER
- uszek2007
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: Inna
Alternatywa MYSQL-SERVER
Witam Wszystkich
Posiadam serwerek 256MB "VPS" pytanie czy ktoś nie zna alternatywy mysql-server bo instalacja go na takich paramterach kończy się tym iż nie starcza nawet ani na 3 bazy bo odrazu komunikat bad alloc " Brak pamęci" . Albo sposobu aby go odchudzić.
Taka medoda wirtualizacji jest wielkie oszukaństwo . na zwykłym obrazie Debiana
Postawiłem na 256 MB Full Serwer ( BIND9, LAMP, FTP,ISPconfig, i inne) , Stabilny i jeszcze zostało 56MB RAM czyli na ok 20-30 baz tak dla testu . Jednak wirtualizacja XEN to nie małe oszustwo . Jednak co poradze nic muszę dalej się użerać z tym tylko nie wiem nic o alternetywie mysql-server
Może to dlatego że nie posiadam pamięci wymiany "SWAP" lecz to zadnym sposobem nie idzie włączyć a Pan Administrator jest nie miły i nie włączy . Mówi ze albo wyszy pakiet albo nic z tego .
Posiadam serwerek 256MB "VPS" pytanie czy ktoś nie zna alternatywy mysql-server bo instalacja go na takich paramterach kończy się tym iż nie starcza nawet ani na 3 bazy bo odrazu komunikat bad alloc " Brak pamęci" . Albo sposobu aby go odchudzić.
Taka medoda wirtualizacji jest wielkie oszukaństwo . na zwykłym obrazie Debiana
Postawiłem na 256 MB Full Serwer ( BIND9, LAMP, FTP,ISPconfig, i inne) , Stabilny i jeszcze zostało 56MB RAM czyli na ok 20-30 baz tak dla testu . Jednak wirtualizacja XEN to nie małe oszustwo . Jednak co poradze nic muszę dalej się użerać z tym tylko nie wiem nic o alternetywie mysql-server
Może to dlatego że nie posiadam pamięci wymiany "SWAP" lecz to zadnym sposobem nie idzie włączyć a Pan Administrator jest nie miły i nie włączy . Mówi ze albo wyszy pakiet albo nic z tego .
Szukasz darmowy szybki hosting ?? online@linux.pl. Mój blog online.atm.pl
- leon1313
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Odp: Alternatywa MYSQL-SERVER
Zmień dostawcę usługi. Na dłuższą metę wyjdzie ci na dobre.
"Poza tym dostałeś PLONKa i zabraniam Ci pisać na te grupe!!! Powiedziałem PLONK i sie zamknij i nawet nie knuj rzeby mi odpisywać! Zabraniam!!!"
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 8.04
zakomentuj opcje z innodb w configu mysql, wylacz ja wogole 

- nithathak
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Postgres jest darmowym systemem baz danych. Nie wiem jak się ma na Linuksie ani jak wygląda u niego pamięciożerność. Testowałem go w ramach zajęć na uczelni ale pod kontem zgodności ze standardem sql i na Windowsie.
- uszek2007
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: Inna
Pomogło użycie ramu opadło o 73 mb w sam raz na kilka baz ...zakomentuj opcje z innodb w configu mysql, wylacz ja wogole
dzięki za pomoc
Szukasz darmowy szybki hosting ?? online@linux.pl. Mój blog online.atm.pl