Java nie instaluje się na Koliberku

Grafika, film, dźwięk.
biter
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Java nie instaluje się na Koliberku

Post autor: biter »

Mam problem z Javą na 32bitowym koliberku. Na swojej stronie internetowej mam zainstalowany aplet z czatem Onetowskim, taka nowa aplikacja od onetu, Kiedy klikam na zakładkę Czata na stronie przerzuca mnie najpierw na stronę na której powinien być czat ale wyświetla tylko tło Strony a potem przerzuca na stronę Javy aby ją pobrać. Pobieram Javę przeznaczoną dla Linuxa, plik ma rozszerzenie .bin z tego co wiem powinien wykonać autostart? U mnie nie dzieje się nic, kiedy na niego klikam pojawia się okno dialogowe z prośba o wybór aplikacji do otwarcia tego pliku bo sam jej nie wykrywa. coś jak przy otwieraniu nieznanych plików na Windzie. Jeśli to jest ważne to strona jest postawiona na Joomli.

Aha, jak włączam strony z grafiką pojawia mi się w Foxie komunikat żeby zainstalować brakujące wtyczki, jedną z nich jest Adobe Flash Player, kiedy klikam instaluj wyskakuje mi komunikat - dosłownie nie przytoczę ale "E:dpkg was interrupted" i coś o Cache, obok jest polecenie wykonania ręcznie tej czynności, jest podany kod do wprowadzenia w Terminalu, ale Terminal mi wyrzuca że takiego kodu nie ma.

Tak samo z Gnome playerem i jakimś drugim. Jakiś problem z Grafiką, szczególnie o tą Jave mi chodzi.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: Java nie instaluje się na Koliberku

Post autor: Jusko »

Java jest w repo. Pakiet nazywał się chyba sun-java6-jre. Co do flasha - też ciągniesz z repo (bodajże flashplugin-nonfree).

EDIT:
A co do polecenia w terminalu, to musisz wydać je jako root.
Registered Linux User - Number 482487

http://juskoit.cba.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”