Problem ze stanem wstrzymania
- dulaman
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Problem ze stanem wstrzymania
Mam problem z wprowadzeniem system w stan wstrzymania oraz stan hibernacji. Po ponownym uruchomieniu sytemu, system się wiesza (czarne tło i kursor)
Nie wiem co ma zrobić, posiadam laptop HP Compaq nc6000. Problem wystąpił po aktualizacji Ubuntu do wersji 9.10. Za wszelką pomoc z góry dzięki.

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Odp: Problem ze stanem wstrzymania
Cześć wszystkim.
Przyłączam się do tematu z podobnym problemem. Posiadam Della D505 i również po upgrade do 9.10 przestało działać wstrzymanie systemu.
Objaw: wciskam czujnik zamknięcia pokrywy i zwiecha (czarny ekran z nieruchomym kursorem).
Moje dotychczasowe starania:
-Zmieniłem nazwę skryptu /etc/acpi/lid.sh żeby sprawdzić czy będzie jakaś zmiana (żadnej różnicy)
-Wygenerowałem plik xorg.conf (bez różnicy również)
-Wstrzymanie systemu poleceniem lub wyborem z menu działa ok. Pobudka po takim wstrzymaniu czujnikiem klapy również działa bezproblemowo.
Czy ktoś rozwiązał podobny problem?
Przyłączam się do tematu z podobnym problemem. Posiadam Della D505 i również po upgrade do 9.10 przestało działać wstrzymanie systemu.
Objaw: wciskam czujnik zamknięcia pokrywy i zwiecha (czarny ekran z nieruchomym kursorem).
Moje dotychczasowe starania:
-Zmieniłem nazwę skryptu /etc/acpi/lid.sh żeby sprawdzić czy będzie jakaś zmiana (żadnej różnicy)
-Wygenerowałem plik xorg.conf (bez różnicy również)
-Wstrzymanie systemu poleceniem lub wyborem z menu działa ok. Pobudka po takim wstrzymaniu czujnikiem klapy również działa bezproblemowo.
Czy ktoś rozwiązał podobny problem?