Wupra - dzięki Twoim binarkom odpaliłem i przetestowałem na tyle, aż zobaczyłem napis "The End"

Po latach odkurzyłem grę i rozgrywka jednak straaaaasznie skostniała - nikogo nie bawi już raczej latanie z punktu A do B tylko po klucz, a momentami rozgrywka zwyczajnie mnie już nudziła

Osobiście naprawdę bardziej wolę wersję Quake II dla PlayStation 1 (tak, pierwszego PlayStation) nad wersję PC. Paczka przyda się dla potomnych, gdyż rozwiązuje problem z dźwiękiem (wystarczy uruchomić
sdlquake2) i słynnym:
LoadLibrary("ref_soft.so") failed: No such file or directory
Dodam, iż bez problemu działają binarki na systemie x86_64. Wprawdzie nie udało mi się uruchomić gry w OpenGL, ponieważ albo się nie uruchamiała, albo wyrzucała mi błąd o naruszeniu ochrony pamięci (używam otwartych driverów ATi, pewnie gdzieś tu jest błąd). Nie szkodzi - przeszedłem w trybie Software, nie jestem wyznawcą grafiki rodem z Crysis.
Wielkie dzięki za trud w skompilowaniu gry ze źródełek
No i zwracam honor...ostatnio serwisowałem po znajomości laptop znajomego. Zainstalowałem darmową wersję 90-dniową Windows 7 Enterprise. Na 4 zainstalowane tytuły z czasów typowo Windows XP, 3 nie działały i nie pomagała tu nawet zmiana trybu zgodności... Także zdarza się to i pod Windows, choć rzadziej niż pod Linuksem - ale jednak.