Dlaczego warcraft3 mi nie działa?

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
Awatar użytkownika
Anka123x4
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: Inna
Kontakt:

Dlaczego warcraft3 mi nie działa?

Post autor: Anka123x4 »

Niedawno pisałam o tym ze nie moge włączyć warcrafta z powodu błędu ale w końcu udało mi się go zainstalować ale odtworzyć już nie. pojawia się Warcraft III was
nie może zainicjować DirectX. unable to initialize DirectX. Należy zapewnić masz Please insure you have
DirectX 8.1 lub nowszy, i że wyświetlany DirectX 8.1 or newer installed and that your display
r czy da się coś ztym zrobić??
adrikux

Odp: Warcraft 3

Post autor: adrikux »

Najbardziej nie lubię zakładania tematów bez wcześniejszej samodzielnej próby rozwiązania problemu, a na tym forum takie sytuacje często mają miejsce. Znajdując się w katalogu z grą spróbuj przez terminal uruchomić ją z użyciem OpenGLa według wskazówek lub dodać biblioteki DirectX.
Awatar użytkownika
aga
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Odp: Warcraft 3

Post autor: aga »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Jeśli masz problemy z ortografią, to zainstaluj słownik do przeglądarki.
Temat rozwiązany -wpisz [solved]
Ubuntu user # 20613 i user #474846
Świetny Blog
Grupa Ubuntu.pl na lastfm- Zapraszamy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”