Witam
Nigdzie nie mogę znaleźć pomocy dla rozwiązania mojego problemu.
Mam ubu 8.10 i 9.10, a chce zmienić ilość przeskoku linii przez scroll/kółko myszy z 2 ma 7.
Jak to zrobić, bo już mnie niesamowicie wnerwia te kręcenie myszą i jest to jak dla mnie największa wada linuksa, gdzie pod u komercyjnej konkurencji jest bardzo proste i wykonalne.
Z góry dziękuje za pomoc
scroll myszki, przewijanie o 7 linii
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- ffs
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
Odp: scroll myszki, przewijanie o 7 linii
Problem masz na pulpicie i w przeglądarce? W Firefoksie łatwo zmienisz.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
Odp: scroll myszki, przewijanie o 7 linii
W dokumentach PDF, Writter (przeskok o 3) jak i Google Chrom 4 i Operze 10.10, a w Nautiliusie dla odmiany - 6.
Gdzie to ustawić aby nie było przysłowiowego burdelu tylko wszędzie te 7 linii?
Ale jeśli jest to niewykonalne pod linuksem to napiszcie
EDIT:
EDIT:
Rozwiązałem problem dla Firefox:
trzeba doinstalować rozszerzenie SmoothWheel i w obciach Scroll > Step Size ustawiamy "1/2 page" czy już kto co tam woli...
Jak ktoś ma pomysł na Chrome, Opera ,Writer i czytnik PDF (evolution) lub jakiekolwiek sugestie będę bardzo wdzięczny.
PS: tylko mnie ciekawi dlaczego tak zdaje się prosta funkcjonalność dostępna prawdopodobnie od Win 95 nie jest w linuksie rozwiązana?
PS2: To nie brak Photoshopa tylko właśnie takie pierdoły najbardziej odstraszają.
Gdzie to ustawić aby nie było przysłowiowego burdelu tylko wszędzie te 7 linii?
Ale jeśli jest to niewykonalne pod linuksem to napiszcie
EDIT:
Mam firefox 3.6 b5, gdzie mogę zmienić te ustawienia, to chociaż część problemów z linuksem rozwiąże...ffs pisze:Problem masz na pulpicie i w przeglądarce? W Firefoksie łatwo zmienisz.
EDIT:
Rozwiązałem problem dla Firefox:
trzeba doinstalować rozszerzenie SmoothWheel i w obciach Scroll > Step Size ustawiamy "1/2 page" czy już kto co tam woli...
Jak ktoś ma pomysł na Chrome, Opera ,Writer i czytnik PDF (evolution) lub jakiekolwiek sugestie będę bardzo wdzięczny.
PS: tylko mnie ciekawi dlaczego tak zdaje się prosta funkcjonalność dostępna prawdopodobnie od Win 95 nie jest w linuksie rozwiązana?
PS2: To nie brak Photoshopa tylko właśnie takie pierdoły najbardziej odstraszają.