Quake Wars instalacja
- salemus
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 19.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: Quake Wars instalacja
na płytce z grą jest folder: setup>data>base>POL
Wejdź do folderu POL i stamtąd skopiuj wszystko i wklej do folderu base w folderze gdzie zainstalowałeś grę (mam nadzieję że nie instalowałeś jej przez sudo)
Wejdź do folderu POL i stamtąd skopiuj wszystko i wklej do folderu base w folderze gdzie zainstalowałeś grę (mam nadzieję że nie instalowałeś jej przez sudo)
GNU/Linux is like a Wigwam – no Windows, no Gates, Apache inside.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
rozwiązałem już ten problem. W jednym z plików konfiguracyjnych trzeba było zmienić linijkę 'seta sys_lang' z eglish na pl. Nie wiem, czemu było na eglish, czy to błąd instalatora czy pliku. W każdym razie działa.
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
Płyta z grą posiada zabezpieczenia przed kopiowaniem i w rezultacie może nie działać poprawnie w niektórych napędach DVD. Przetestowałem to pod Virtualboxem i tam nie dało się zainstalować gry z płyty ponieważ pojawia się błąd krytyczny (wejścia/wyjścia).
Trochę dziwne to to zabezpieczenie, zrobiłem obraz płyty z grą przez k3b i zamontowałem w w Virtualboxie i gra się instaluje.
P. S. Mogę udostępnić instalator do polskiej wersji ETQW, tylko jest jeden warunek muszę sprzedać 30 sztuk tej gry.
Trochę dziwne to to zabezpieczenie, zrobiłem obraz płyty z grą przez k3b i zamontowałem w w Virtualboxie i gra się instaluje.
P. S. Mogę udostępnić instalator do polskiej wersji ETQW, tylko jest jeden warunek muszę sprzedać 30 sztuk tej gry.
- salemus
- Serdeczny Borsuk
/\ UP /\
Miło by było gdyby to samo stało się z UT: Antologia ale 30 sztuk sprzedało się już pewnie dawno temu
Miło by było gdyby to samo stało się z UT: Antologia ale 30 sztuk sprzedało się już pewnie dawno temu
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Z oczywistych względów nie mogę tego zrobić dla gier z Unreala Antologia, chyba żeby zastosować fortel z mojosetup do instalacji gier już zainstalowanych przez wine.salemus pisze:/\ UP /\
Miło by było gdyby to samo stało się z UT: Antologia
Fajnie by było, obecnie jest to tylko 7 sztuk i nie zapowiada się na więcej.salemus pisze: ale 30 sztuk sprzedało się już pewnie dawno temu
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.10
Zainstalowałem wersję 1.5 ETQW, pliki ładnie skopiowało z DVD. Gra się ruchamia, ale nie wyświetla napisów w menu. Są przyciski, wszystko, ale nie wiem co jest co, bo w ogóle nie ma napisów. Ktoś miał podobny problem? Dodam, że wersja demo linuksowa działa bezbłędnie.
-
- Sędziwy Jeż
też miałem ten problem, rozwiązanie jest na forum wupry w założonym przeze mnie temacie. nie pamiętam dokładnie rozwiazania, ale wystarczyło w jednej linijce w jakimś pliku zmienić wartość chyba. zdajsie coś z "sysa_" ale nie pamiętam dokładnie, zajrzyj tam, do się dowiesz.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
Witam
Ja mam problem przy samej instalacji ETQW ściągnąłem pliczek ETQW-client-1.5-full.x86.run uruchamiam odpala się instalacja zaznaczam wszystko zgodnie z instrukcją potwierdzam ostatnie tak i pojawia mi się okienko z błędem "Fatal error mkdir failed" klikam ok i wyskakuje komunikat: "There were errors. We will now put things back how we found them and exit."
Płyta jest w napędzie ścieżka która wpisałem wyglądała tak: "usr/local/games/etqw"
Instalacje odpalałem dwa razy pierwszy raz przez zezwolenie na wykonanie pliku jako program, później z terminalu wyskakiwał ten sam błąd:-(
Jestem początkującym użytkownikiem wiec proszę mnie za bardzo nie ganiać za za głupote
Pozdrawiam i dzięki za pomoc
Ja mam problem przy samej instalacji ETQW ściągnąłem pliczek ETQW-client-1.5-full.x86.run uruchamiam odpala się instalacja zaznaczam wszystko zgodnie z instrukcją potwierdzam ostatnie tak i pojawia mi się okienko z błędem "Fatal error mkdir failed" klikam ok i wyskakuje komunikat: "There were errors. We will now put things back how we found them and exit."
Płyta jest w napędzie ścieżka która wpisałem wyglądała tak: "usr/local/games/etqw"
Instalacje odpalałem dwa razy pierwszy raz przez zezwolenie na wykonanie pliku jako program, później z terminalu wyskakiwał ten sam błąd:-(
Jestem początkującym użytkownikiem wiec proszę mnie za bardzo nie ganiać za za głupote

Pozdrawiam i dzięki za pomoc
- salemus
- Serdeczny Borsuk
Ścieżka którą podałeś jest systemowa tak więc aby zainstalować poprawnie musisz odpalić instalator z poleceniem sudo:
Jednak jeśli nie musisz tak instalować to lepiej nie instaluj bo tylko zaśmiecasz systemowe pliki, najlepiej jest tak
I później możesz sobie powstały folder przenieść gdzie ci się będzie rzewnie podobało
(taka mini zaleta linux/ubuntu
)
Kod: Zaznacz cały
sudo sh nazwa_instalatora.run
/home/nazwa_użytkownika/ETQW/

-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Wielkie dzięki instalacja ruszyła:)
Wcześniej startując z terminalu wpisywałem polecenie su i podawałem hasło więc podejrzewałem że tu tkwi błąd
Jeszcze raz dziękuje dobry człowieku:)
EDIT:
I jak to na dziecko we mgle bywa utknąłem:)
Nie widzę napisów:
-skopiowałem pliki z katalogu POL do katalogu base (same pliki nie katalog)
-no i szukam pliku etqwconfig.cfg zaznaczyłem w opcjach "widok" wyświetlanie ukrytych plików i nic szukam przez wyszukaj i nic
-w desperacji wpisywałem do pliku "language.cfg" tą oto linijkę "seta sys_lang "polish"" z wiadomym skutkiem...
Jeśli to coś pomoże w katalogu głównym gdzie zainstalowałem nie mam żadnego pliku z końcówką .cfg ani katalogów a w folderze base są pliki trzy language.cfg, match.cfg, public.cfg.
A no i w innych katalogach widzę pliki ukryte.
Instrukcję brałem z stąd:
viewtopic.php?p=657641
Wcześniej startując z terminalu wpisywałem polecenie su i podawałem hasło więc podejrzewałem że tu tkwi błąd

Jeszcze raz dziękuje dobry człowieku:)
EDIT:
I jak to na dziecko we mgle bywa utknąłem:)
Nie widzę napisów:
-skopiowałem pliki z katalogu POL do katalogu base (same pliki nie katalog)
-no i szukam pliku etqwconfig.cfg zaznaczyłem w opcjach "widok" wyświetlanie ukrytych plików i nic szukam przez wyszukaj i nic
-w desperacji wpisywałem do pliku "language.cfg" tą oto linijkę "seta sys_lang "polish"" z wiadomym skutkiem...
Jeśli to coś pomoże w katalogu głównym gdzie zainstalowałem nie mam żadnego pliku z końcówką .cfg ani katalogów a w folderze base są pliki trzy language.cfg, match.cfg, public.cfg.
A no i w innych katalogach widzę pliki ukryte.
Instrukcję brałem z stąd:
viewtopic.php?p=657641
- salemus
- Serdeczny Borsuk
Tego pliku musisz szukać w folderze .etqwcl/base w folderze domowym użyj opcji wyświetlanie ukrytych plików. Swoją drogą jeśli mnie pamięć nie myli po wgraniu tych plików z folderu POL wystarczy odpalić grę i język z automatu jest polski 

-
- Sędziwy Jeż
http://wupra.com/forum-wpr/viewtopic.php?f=37&t=32
mnie wystarczyło ustawienie samego "seta", jak napisałem wyżej. Opisane jest to na końcu pierwszego postu.
mnie wystarczyło ustawienie samego "seta", jak napisałem wyżej. Opisane jest to na końcu pierwszego postu.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
No gra działa już dobrze śmiga mi tak samo jak na windzie
no prawie idealnie bo jak nacisnę 'z' podczas gry program się wyłącza. A w konsoli pojawia się komunikat "Segmentation fault". Błąd jest tylko wtedy gdy podczas rozgrywki nacisnę "z" gdy pisze na czacie błąd nie występuje. Niby nic ale jak mi przypadkowo zejdzie palec jak chcę paść na ziemie to trochę wpienia...
Szukałem w ustawieniach sterowania i klawisz ten nie jest przypisany do żadnej funkcji, wiec nie bardzo rozumiem co się dzieje.
Miał ktoś może taki sam problem? i wie jak go rozwiązać?

no prawie idealnie bo jak nacisnę 'z' podczas gry program się wyłącza. A w konsoli pojawia się komunikat "Segmentation fault". Błąd jest tylko wtedy gdy podczas rozgrywki nacisnę "z" gdy pisze na czacie błąd nie występuje. Niby nic ale jak mi przypadkowo zejdzie palec jak chcę paść na ziemie to trochę wpienia...
Szukałem w ustawieniach sterowania i klawisz ten nie jest przypisany do żadnej funkcji, wiec nie bardzo rozumiem co się dzieje.
Miał ktoś może taki sam problem? i wie jak go rozwiązać?
-
- Sędziwy Jeż
też mam tak z "z". Dzieje się tak właśnie w trakcie tylko gry, a w menu już nie. Podobnie jak na środkowy przycisk myszy ustawiłem sobie na czat głosowy, to też się wyłączyło. I na "I" chyba też tak jest. I przy łączeniu do serwera też się wyłącza, ale sama włącza (reset taki)
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
'Z' i 'I' (czego nie zauważyłem wcześniej) za głosową rozmowę oddziału szturmowego. Co znaczy że w ogóle nie możemy rozmawiać przez czat głosowy.
Myślałem że jest to spowodowane brakiem podłączonego mikrofonu ale nie, błąd występuje przy naciśnięciu każdego klawisza przypisanego do rozmowy głosowej w grze
Ma ktoś może jakieś rozwiązanie?
Myślałem że jest to spowodowane brakiem podłączonego mikrofonu ale nie, błąd występuje przy naciśnięciu każdego klawisza przypisanego do rozmowy głosowej w grze

Ma ktoś może jakieś rozwiązanie?
-
- Sędziwy Jeż
ja zgłoszę to na forum WUPRY, ale na razie to mam sesję i i tak nie gram. Podobnie się dzieje po zakończeniu gry, gdy mamy podsumowanie i klikniemy na rodzaj czatu po lewej (grupowy, globalny i jeszcze jakiś tam). Wtedy też wychodzi.
EDIT:
otrzymałem rozwiązanie problemu z wyłączaniem gry na forum wupry. Należy uruchomić grę z parametrem
+set s_alsa_pcm plughw:0 +set
i działa.
EDIT:
otrzymałem rozwiązanie problemu z wyłączaniem gry na forum wupry. Należy uruchomić grę z parametrem
+set s_alsa_pcm plughw:0 +set
i działa.
- dalselv
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 18.04
jak jest u was z wydajnością bo mi trochę tnie.... kombinuje z ustawieniami ale na wszystkich jest tak samo, trochę gorsza jakość niż na windzie. Do gry mam płytę z aktualizacją, ale jak ją mam zrobić pod linuxem ?? Demo na mandrivie chodziło mi nawet lepiej niż na windowsie, a tutaj lipa, nie da się tak grać w FPS online ? Na jakich gracie sterownikach, jest coś co powinienem zrobić ?
XP -> Mandriva -> Win7 -> Ubuntu -> WIN10 -> Xubuntu !
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Najpierw dzięki za rozwiązanie Szarpiwar sprawdzałem u mnie też działa 
Co do twojego pytania to pewnie kupiłeś wersje od cenegi tam na płytce nie ma aktualizacji pod linuxa musisz ją sam pobrać ETQW-client-1.4-full.x86.run ze strony idsoftware http://zerowing.idsoftware.com/linux/etqw/
U mnie śmiga lepiej i wygląda lepiej niż na windzie ale tylko przy wyłączonym compiz. No tylko że ja mam trochę byczą kartę w moim laptopie. Sterowniki mam do nvidia te co były zalecane do instalacji.
Zainstaluj tą aktualizacje to może wszystko wróci do normy

Co do twojego pytania to pewnie kupiłeś wersje od cenegi tam na płytce nie ma aktualizacji pod linuxa musisz ją sam pobrać ETQW-client-1.4-full.x86.run ze strony idsoftware http://zerowing.idsoftware.com/linux/etqw/
U mnie śmiga lepiej i wygląda lepiej niż na windzie ale tylko przy wyłączonym compiz. No tylko że ja mam trochę byczą kartę w moim laptopie. Sterowniki mam do nvidia te co były zalecane do instalacji.
Zainstaluj tą aktualizacje to może wszystko wróci do normy

- dalselv
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 18.04
ja nie mam laptopa tylko desktop, 8600gt 512mb, 5200+ i 2 GB ramu. Faktycznie wersja od cenegi pomarańczowa taniocha, ale to jest aktualizacja czy po prostu to co jest mi potrzebna do instalki, bo ja zainstalowałem przez ETQW-client-1.5-full.x86.run więc chyba jeszcze nowszy
w grze jest też takie coś jak check for updates i tam nie łączy mi się z serwerem. Spróbuje bez compiz, ale jak uporam się z fancontrol bo już robię to tydzień ale jestem blisko czuję to 
EDIT:
eeeee to sobie nie sprawdze, przestało działać, daje uruchom i klops.
EDIT:
ej zagląda tu ktoś jeszcze przestało mi działać nagle miał tak ktoś ?

EDIT:
eeeee to sobie nie sprawdze, przestało działać, daje uruchom i klops.
EDIT:
ej zagląda tu ktoś jeszcze przestało mi działać nagle miał tak ktoś ?
XP -> Mandriva -> Win7 -> Ubuntu -> WIN10 -> Xubuntu !
- salemus
- Serdeczny Borsuk
Tradycyjnie: uruchom w konsoli i pokaż co wypluła, jeśli nie wiesz jak to zrobić to już piszę.
Klikasz prawym przyciskiem na puste pole w folderze w którym uruchamiasz grę i z listy wybierasz "uruchom w konsoli" gdy już wyświetli ci się okienko na które czekamy wpisz tam:
I pokaż co wypluwa
PS:Tak na przyszłość: takie informacje umieszcza się w pierwszym poście w którym opisuje się problem
Klikasz prawym przyciskiem na puste pole w folderze w którym uruchamiasz grę i z listy wybierasz "uruchom w konsoli" gdy już wyświetli ci się okienko na które czekamy wpisz tam:
sh nazwa_gry
PS:Tak na przyszłość: takie informacje umieszcza się w pierwszym poście w którym opisuje się problem