[Pidgin] IRC poprzez Pidgina?
- elkanguro
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
[Pidgin] IRC poprzez Pidgina?
Witam, czy jest możliwość korzystania z IRC poprzez Pidgina. Jak byłem w domu to na win Xp zainstalowałem X-Chat 2 i jakoś udało mi się połączyć z IRC-em a nawet z kanałem Ubuntu.pl
Chciałbym też móc na Ubuntu, czy muszę instalować np X-Chata czy jest jakiś prosty sposób na działanie tej sieci w Pidginie? Po dodaniu konta (serwer ubuntu - nie wiem czemu) dostałem wiadomość że użytkownik elkanguro nie jest zarejetrowany. A potem jakąć MOTD i tyle. Nie widziałem żadnej listy sieci czy kanałów.
Chciałbym też móc na Ubuntu, czy muszę instalować np X-Chata czy jest jakiś prosty sposób na działanie tej sieci w Pidginie? Po dodaniu konta (serwer ubuntu - nie wiem czemu) dostałem wiadomość że użytkownik elkanguro nie jest zarejetrowany. A potem jakąć MOTD i tyle. Nie widziałem żadnej listy sieci czy kanałów.
Od września'07 z Linuksem (Ubuntu) i tak już zostanie
| registered ubuntu user #17460 | MSI Megabook S420 --> Lenovo G580 |

- ubuproblem
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 8.04
Odp: [Pidgin] IRC poprzez Pidgina?
tak. można.
Dodajesz jak normalne konto, później wchodzisz w narzędzia lista pokoji, ściągasz listę i wybierasz co chcesz. możesz dodać i masz czat normalnie na liście kontaktów. jak tak mam i się cieszę.
Dodajesz jak normalne konto, później wchodzisz w narzędzia lista pokoji, ściągasz listę i wybierasz co chcesz. możesz dodać i masz czat normalnie na liście kontaktów. jak tak mam i się cieszę.
- elkanguro
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Kontakt:
o super, rzeczywiście działa, pozdro!
A da się coś zrobić żeby po każdym uruchomieniu Pidgina nie otrzymywać wiadomości takiej treści:
A da się coś zrobić żeby po każdym uruchomieniu Pidgina nie otrzymywać wiadomości takiej treści:
??(11:31:06) freenode-connect: Received CTCP 'VERSION' (to elkanguro) from freenode-connect
Od września'07 z Linuksem (Ubuntu) i tak już zostanie
| registered ubuntu user #17460 | MSI Megabook S420 --> Lenovo G580 |

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Kontakt:
elkanguro, otwiera Ci się okno z tym:

klikasz na menu [rozmowa] a następnie [zablokuj] i masz kłopot z głowy(11:31:06) freenode-connect: Received CTCP 'VERSION' (to elkanguro) from freenode-connect

- grappas
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
a czy mozna dolaczyc ulubione kanaly np do listy znajomych, albo ew do innej w miare wygodnej (bez pobierania listy itd)
Problem - słowo ZAKAZANE
LMDE/Linux registered user #491775
LMDE/Linux registered user #491775
- tommy8482
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86
- Kontakt:
Spokojnie, bezproblemowo można zrobić, aby po uruchomieniu pidgina, od razu łączyło z wybranymi kanałami na wybranym serwerze irc. Kanały te będą widoczne na liście w odpowiedniej grupie, domyślnie chyba nazwanej "konferencje".