Jak zgrać mp3 na karte sd
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 6.10
- Środowisko graficzne: ION3
- Architektura: x86
Jak zgrać mp3 na karte sd
Bardzo proszę o pomoc , bo nie znam się za bardzo w czym problem. Kupiłam 2 karty SD że by nagrać muzykę do radia samochodowego. Pojemność 2Gb.
W komputerze mam około 300 piosenek i chciałam je skopiować na tą kartę.
Po około 125 piosenkach MP-3 pojawia się komunikat - BŁĄD KOPIOWANIA PLIKU LUB FOLDERU. Nie można skopiować "piosenkę", nie można utworzyć katalogu lub pliku.
Pomyślałam że może ta "Piosenka" coś nie tak, ale obojętnie z której strony bym nie nagrywała te wybrane piosenki , to zawsze pojawia się ten komunikat. Przeważnie po około 400 do 600 Mb. We właściwościach SD jest zawsze z 1,5 Gb wolnego miejsca. Jednym słowem wszystkie piosenki MP3 są OK, tylko dlaczego nie mogę nagrać pełne 2Gb pamięci?
Myślałam że to karta pamięci coś nie ta, wzięłam drugą i to samo. A żeby było śmieszniej to wzięłam pendrivera 1 Gb i te same efekty. 400 do 600 Mb i stop.
Pomóżcie chłopacy spece od tego. Z góry dziekuję.
W komputerze mam około 300 piosenek i chciałam je skopiować na tą kartę.
Po około 125 piosenkach MP-3 pojawia się komunikat - BŁĄD KOPIOWANIA PLIKU LUB FOLDERU. Nie można skopiować "piosenkę", nie można utworzyć katalogu lub pliku.
Pomyślałam że może ta "Piosenka" coś nie tak, ale obojętnie z której strony bym nie nagrywała te wybrane piosenki , to zawsze pojawia się ten komunikat. Przeważnie po około 400 do 600 Mb. We właściwościach SD jest zawsze z 1,5 Gb wolnego miejsca. Jednym słowem wszystkie piosenki MP3 są OK, tylko dlaczego nie mogę nagrać pełne 2Gb pamięci?
Myślałam że to karta pamięci coś nie ta, wzięłam drugą i to samo. A żeby było śmieszniej to wzięłam pendrivera 1 Gb i te same efekty. 400 do 600 Mb i stop.
Pomóżcie chłopacy spece od tego. Z góry dziekuję.
- karmelek
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: Jak zgrać mp3 na karte sd
Zobacz czy nie masz .Trash na karcie, który zajmuje miejsce. Ewentualnie polskie znaki w nazwach mogą byc problematyczne
Wszystkich moderatorów Bóg po śmierci zabiera do nieba, żeby ci dwadzieścia cztery godziny na dobę moderowali modlitwy do niego.
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
- balrog84
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Proponuje na początek go sformatować,
sprawdzisz jak u ciebie się nazywa
zamiast disk twoja nazwa.
Podepnij do innego złącza USB, najlepiej z tyłu... i wtedy spróbuj.
Kod: Zaznacz cały
fdisk -l
sudo mkfs.vfat /dev/disk
Podepnij do innego złącza USB, najlepiej z tyłu... i wtedy spróbuj.
AMD Athlon II X2 255, Asus M4A87TD/USB3, DualDDR Kingston 2x2GB 1333MHz,
GeForce GT240 Asus 512MB GDDR3, Seagate Barracuda 1TB SATA-III, OS DEBIAN TESTING
GeForce GT240 Asus 512MB GDDR3, Seagate Barracuda 1TB SATA-III, OS DEBIAN TESTING
- kamleg
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Użyj Gparted do sformatowania go od nowa. Gdy już to będzie gotowe to:
Miałem już takie problemy. Poprostu podczas kopiowania plików nagle system plików robił się tylko do odczytu. W szczegółach błędu wtedy masz "only read". Nie wiem jaka jest przyczyna. Lecz gdy już raz ustawisz uprawnienia powinno być dobrze.
cd /media
chmod 777 -R nazwa_Twojego_pendrive
- bartp
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
Zamiast przenosic wszystkie mp3 za jednym razem , przenoś po trochę.
Nie wiem czemu tak jest ale niektóre karty pod Ubuntu tak mają...
Nie wiem czemu tak jest ale niektóre karty pod Ubuntu tak mają...