Firefox 3.6 brak zakładek

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
Awatar użytkownika
freeer
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Firefox 3.6 brak zakładek

Post autor: freeer »

Witam. Zainstalowałem Firefox 3.6, a raczej zaktualizowałem z pomocą tego howto:

http://www.ubucentrum.net/2010/01/insta ... ox-36.html

Pojawił się następujący problem:
Po komendzie

Kod: Zaznacz cały

firefox
bez błędów pojawia się okno firefox 3.6, ale bez historii i zakładek. Próba importowania ich z pliku html nie powodzi się. Program po prostu nie reaguje. Próba dodania ręcznie zakładki również nie przynosi rezultatu. Znika okno dodawania zakładki, ale dalej jej nigdzie nie ma.

Gdy uruchamiam

firefox-3.6
to wywala:

Could not find compatible GRE between version 1.9.2pre and 1.9.2pre.
Oto czego próbowałem:
-instalacja ponowna wg. tego: http://bogdan.at/1765/instalacja-ff-35- ... na-ubuntu/
-odisntalowanie wszystkich pakietow firefox przez synaptic i instalacja ich ponownie przy okazji instalacji ff 3.6
-usunięcie katalogu .mozilla i wymuszenie tworzenia czystego przez ff

Nic nie pomogło, bardzo proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
artk2
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Odp: Firefox 3.6 brak zakładek

Post autor: artk2 »

Cytat z http://www.ubucentrum.net/2010/01/insta ... ox-36.html :

"Instalacja nowej wersj programu w podany poniżej sposób spowoduje zastąpienie starszej edycji przeglądarki, zatem jeśli nie chcesz ryzykować, zalecam odczekanie aż Firefox 3.6 pojawi się w oficjalnych repozytoriach."
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Kontakt:

Post autor: Bogdan92 »

Ja również aktualizowałem FF ostatnio do 3.6 wg. instrukcji na Ubucentrum, ale przestał mi działać flash, nic nie pomagało. Podobno wersja 64bitowa ma z tym problemy.

Wróciłem do wersji 3.5.7 usuwając plik z /usr/local/bin, który został dodany właśnie po aktualizacji. Spróbuj, może Tobie też to pomoże.

Co do ponownej instalacji z instrukcji, którą znalazłeś na moim blogu to nie wiem dlaczego nie działa. Ja za jej pomocą aktualizowałem wtedy (w wakacje) FF do wersji 3.5 na Ubuntu 9.04, ponieważ w repozytoriach była dostępna tylko wersja 3, wszystko jednak działało poprawnie.
Awatar użytkownika
freeer
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: freeer »

Problem częściowo się rozwiązał po automatycznej aktualizacji wtyczek. Co prawda przy odpalaniu przez firefox-3.6 dalej wywala błąd, ale przy firefox pojawiły się zakładki i wszystko wróciło do normy.
Awatar użytkownika
dalselv
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 18.04

Post autor: dalselv »

Bogdan92 pisze:Ja również aktualizowałem FF ostatnio do 3.6 wg. instrukcji na Ubucentrum, ale przestał mi działać flash, nic nie pomagało. Podobno wersja 64bitowa ma z tym problemy.
potwierdzam problem z flashem po instalacji, jednak jak rozpakujemy tar.bz2 i odpalimy ff z folderu do którego się rozpakował bez instalacji to działa wszystko :ligt:
XP -> Mandriva -> Win7 -> Ubuntu -> WIN10 -> Xubuntu !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”