[SOLVED] Silent Hunter 3 - czy działa na ubuntu 9.10?
- Kyokashin
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
[SOLVED] Silent Hunter 3 - czy działa na ubuntu 9.10?
Witam, ktoś próbował już grać na ubuntu 9.10 w Silent hunter 3... natywnej wersji pewnie nie ma wiec zostaje tylko Wine?
Chcialem sie tylko zapytac czy działa pod wine i czy jest sens instalowania tego.
Pozdrawiam.
Chcialem sie tylko zapytac czy działa pod wine i czy jest sens instalowania tego.
Pozdrawiam.
LinuX Ubuntu - Człowieczeństwo Dla Wszystkich
Odp: Silent Hunter 3
Testowałem ją na dwóch komputerach o podobnej konfiguracji. Oba posiadały procesory Intela oraz karty graficzne Nvidii. Na jednym gra działała bezproblemowo, natomiast na drugim pojawił się błąd informujący o nieudanej inicjalizacji silnika D3D. Spróbuj, istnieje duże prawdopodobieństwo, że gra zadziała.
- Kyokashin
- Sędziwy Jeż
Odp: Silent Hunter 3 - czy działa na ubuntu 9.10?
Instalacja przebiegła bez problemu, jednak gdy prosi o restart komputera po instalacji programu zabezpieczajacego nic sie nie dzieje. Naciskam na TAK i koniec. Tabelka znika i tak w kółko. Ręczny restart też nie pomaga.
Ktoś sie już spotkał z czymś takim?
Ktoś sie już spotkał z czymś takim?
Spotkałem się. Nie ważne czy posiadasz legalną czy nielegalną wersję gry, musisz posiadać do niej cracka. Wygląda to na jakiś problem z systemem zabezpieczającym. Skopiuj cracka do katalogu z grą. Grę musisz uruchamiać bezpośrednio z jej głównego folderu, a nie aktywatorami w menu utworzonymi po instalacji.
- Kyokashin
- Sędziwy Jeż
Mam legalną wersje i faktycznie masz racje coś jest nie tak z tym StarForce'm... ale crack'a znalazłem i wszystko śmiga tak jak na windows. Dzięki wielkie.
- ShogunToyo
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Re: [SOLVED] Silent Hunter 3 - czy działa na ubuntu 9.10?
Wiem że temat już stary ale chciałem tylko dodać że Silent Hunter 3 działa bezproblemowo na Wine w wersji 1.4.
Wystarczy tylko ustawić rozdzielczość i gotowe, do oryginalnej wersji nie trzeba crack'a.
Wystarczy tylko ustawić rozdzielczość i gotowe, do oryginalnej wersji nie trzeba crack'a.