Witam.
Mam problem z odtwarzaniem dźwięku na moim laptopie MSI GT735. Dźwięk jest odtwarzany tylko przez subwoofer, posiadam układ głośników 4.1 instalacja Ubu jest na świeżo i po wszelkich aktualizacjach. Zainstalowałem GNOME Alsa mikser, ale nie są tam wykazane wszystkie kanały dźwiękowe, widzę tylko suwadło "front" w preferencjach dźwięku, w zakładce sprzęt brak jakichkolwiek ustawień karty oprócz Analog stereo output i Analog stereo duplex. W słuchawkach dźwięk jest odtwarzany normalnie czyli dwukanałowo. Model mojej karty muzycznej to zintegrowany Raltek ALC1200. Jak zmusić do pracy resztę głośników?
Cały dźwięk leci przez subwoofer - Laptop MSI GT735 (UBU 9.10)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Cały dźwięk leci przez subwoofer - Laptop MSI GT735 (UBU 9.10)
Witam, mam ten sam problem na inspiron E1705 (9400) z lucid bądź karmic na pokładzie.
Przy jaunty wszystko odbywało się zgodnie, była możliwość sterowania głośnikami i subwooferem oddzielnie, niestety od dystrybucji karmic ten błąd nadal istnieje [ ja nazywam to błedem ]
w googlach szukałem.
Przy jaunty wszystko odbywało się zgodnie, była możliwość sterowania głośnikami i subwooferem oddzielnie, niestety od dystrybucji karmic ten błąd nadal istnieje [ ja nazywam to błedem ]
w googlach szukałem.
- LittleJakub
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Cały dźwięk leci przez subwoofer - Laptop MSI GT735 (UBU 9.10)
Widzę, że jest nas (czyt. "poszkodowanych" tym błędem) coraz więcej. Jedno też dorzucam do "górki"- najnowsza beta 10.04 LTS beta 2 też nie poprawia sytuacji- mam MSI GX73x (x, bo nie wiem, czy 730, czy 733) tak czy siak- dźwięk z Azalii ALC1200 wydobywa się tylko z subwoofera, czasami też z bocznych głośników, ale NIGDY ze wszystkich...
Liczę, że ktoś bardziej doświadczony mógłby nam pomóc...
Liczę, że ktoś bardziej doświadczony mógłby nam pomóc...
Pamiętajcie- ostatni BĘDĄ pierwszymi.