[SOLVED]Po przejściu na KDE dźwięk zniknął

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
ivo19ry88pl
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

[SOLVED]Po przejściu na KDE dźwięk zniknął

Post autor: ivo19ry88pl »

Więc sprawa wygląda tak iż miałem ubuntu 9.10 i na nim dźwięk mi działał bez problemu. Dzisiaj zainstalowałem kubuntu-desktop, po stwierdzeniu że mi odpowiada wywaliłem pakiety Gnome. Nie jestem w stanie stwiedzić czy dźwięk od razu nie działał w KDE czy dopiero po usunięciu pakietów Gnome.

Próbowalem usuwanie/instalowanie pulseaudio, wywalania kodeków i nic... Najlepiej byłoby teraz chyba wywalić wszystkie pakiety odnośnie dźwięku i wgrać je na nowo. Kara dźwiękowa prosta, zintegrowana.

ps. Pomyliłem działy, przepraszam, to powinno wylądować w software.

pss. Gdy chce odpalić w Amaroku jakiś utwór ot przelatuje tylko pasek postępu w kika sekundy, następnie amarok przestawia się na następną piosenkę i tak w kółko aż skończy się playlista.

Ok dźwięk w systemie poszedł, wszedłem w alsamixer przez konsole i podkręciłem wszystko na maksa. Zostaje problem z amarokiem

Naprawione! Wygrzebałem tutaj na forum aby zainstalować te pakiety i poszło

sudo apt-get install ffmpeg gstreamer0.10-ffmpeg libxine1-ffmpeg phonon-backend-xine

Dziękuję za,hmmm, chęci jakie byście włożyli by mi pomóc ;). Temat do zamknięcia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”