Konfiguracja sieci bezprzewodowej - protokół
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Konfiguracja sieci bezprzewodowej - protokół
Witam. Mam pewien problem z siecią bezprzewodową. W windows łączyłem się z siecią za pomocą protokołu internetowego, ręcznie wpisywałem adresy, maski itp i działało. Od wczoraj mam linuxa 9.10 ubuntu, zainstalowałem wszystko jest ok wykrywa kartę, nawet pokazuje sieć z którą zawszę się łączyłem ale co z tego jak nie ma wpisanego protokołu i internet nie działa. Wygląda to tak: http://img716.imageshack.us/img716/1808 ... kranui.jpg . Próbowałem wpisać protokół tutaj http://img18.imageshack.us/img18/5185/zrzutekranu1l.jpg , ale też to nie działa. Ktoś może wytłumaczyć jak uruchomić internet moim linuxie?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
Odp: Konfiguracja sieci bezprzewodowej
PO wpisaniu hasła do sieci bezprzewodowej powinien sam automatycznie wszystko wykryć
bynajmniej u mnie tak było
bynajmniej u mnie tak było
-
- Piegowaty Guziec
Jakiego hasła? Nie mam żadnego hasła. Na windows wypełniałem to okienko http://img534.imageshack.us/img534/491/sie.jpg wybierałem sieć dostawcy internetu i działało.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
skoro nie masz hasła do sieci bezprzewodowej to każdy może z niej korzystać ? coś tu nie gra
połączenia sieciowe/dodaj/i znajdź sieć z której korzystasz i daj mu na automatyczne ustawienia

połączenia sieciowe/dodaj/i znajdź sieć z której korzystasz i daj mu na automatyczne ustawienia
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Work less, climb more 

-
- Piegowaty Guziec
Odp: Konfiguracja sieci bezprzewodowej - protokół
nie każdy może z niej korzystać bo mam protokół...
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Odp: Konfiguracja sieci bezprzewodowej - protokół
Zabezpieczenie sieci "protokołem"? Jeśli masz na myśli szyfrowanie (wep / wpa / wpa2) to sieć "odblokowuje" się właśnie hasłem 
EDIT:
Poza tym - ponawiam:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
...z aktualnego tytułu bardzo niewiele wynika...

EDIT:
Poza tym - ponawiam:
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
...z aktualnego tytułu bardzo niewiele wynika...
Work less, climb more