laptop + monitor
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
laptop + monitor
Tak mnie olśniło dzisiaj że mam pod łóżkiem stary, nieużywany monitor i się zastanawiam czy go nie wykorzystać. Nie wiem tylko czy takie połączenie ma sens bo w laptopie jest ekran panoramiczny a monitor już nie. Ma to jakiś sens i rozwiązanie? Wyświetlanie np 2 różnych pulpitów, jednego na obydwu monitorach? Tylko czy przez inne wymiary nie będzie się to gryzło? Ktoś używa podobnego zestawu? Bo nie wiem czy wygrzebywać staruszka 

http://pakos.biz | http://polishteam.com.pl
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Odp: laptop + monitor
Ja używam -- wyświetlacz w netbooku i obok standardowa bańka. Tyle że karta graficzna to nVidia, która radzi sobie bez kłopotu z takimi ustawieniami (nie tak wygodnie jak ATI pod Windows, ale zawsze coś
).

I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
- Tomahawk
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: Inne
Masz 3 możliwości:
1. Wyświetlasz 2 osobne pulpity
2. Ustawisz na obu taką samą rozdzielczość (czyli zapewne jakąś małą)
3. Ustawiasz na obu taką sama, ale na jednym wyświetla się tylko część(mało wygodne)
Pozdrawiam
3. Ustawiasz na obu taką sama, ale na jednym wyświetla się tylko część(mało wygodne)
Pozdrawiam
i5 2500k@4.4GHz|Ninja 2|AsRock Z68 Pro3-M|8GB Ram|R5850|Dell E228WFP|Arc Mini|M8000X|160GB SATA2
A300-14T|Ubuntu 11.04
A300-14T|Ubuntu 11.04
- sibul
- Wytworny Kaczor
- Środowisko graficzne: Inne
Ja mam laptopa z rozdzielczością 1280x800 i pod niego podpięty Benq G2420 HDBL z rozdzielczością 1920x1080 i żadnego problemu nie ma. Ja mam zrobione tak, że obraz wyświetla mi się tylko na monitorze zewnętrznym podłączonym pod HDMI, do tego klawiatura + myszka pod USB a laptop leży zamknięty na szafce 

OS X 10.8.3
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Dorzuciłbym do tego xineramę -- jeden pulpit, dwie rozdzielczości.Tomahawk pisze:Masz 3 możliwości:
Pozdrawiam
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Do swojego laptopa podłączam starego HYUNDAI DS14S (przez xrandr) i mam dwa razy większy pulpit i jeśli potrzebujesz mieć dwa duże okienka to rozwiązanie się sprawdza nawet przy różnych rozdzielczościach.