Tylko, że:umcs pisze:A idźcie wy z tą Operą. Wszystko ładnie, pięknie, nawet mi się spodobała, zacząłem konfigurować ale patrzę, że coś mi kompa muli. A to Operka od 130 do 170 MB RAMu zjada a na dodatek źle nie które stronki wyświetla. Potestuję jeszcze Chrome ale też sporo zjada i przy niej czasami gnome-panel znika. Znika, nie wyłącza się.
Nie ma to jak poczciwy Lisek. Wszystko dobrze wyświetla, RAM przy wielu kartach tak około 100MB zjada.
umcs pisze:A idźcie wy z tą Operą. Wszystko ładnie, pięknie, nawet mi się spodobała, zacząłem konfigurować ale patrzę, że coś mi kompa muli. A to Operka od 130 do 170 MB RAMu zjada a na dodatek źle nie które stronki wyświetla. Potestuję jeszcze Chrome ale też sporo zjada i przy niej czasami gnome-panel znika. Znika, nie wyłącza się.
Nie ma to jak poczciwy Lisek. Wszystko dobrze wyświetla, RAM przy wielu kartach tak około 100MB zjada.
A ja właśnie nie lubię Chrome. Wprawdzie to dobrze, że jest konkurencja, ale raczej nie ma co się spodziewać jakichś specjalnych innowacyjności po tej przeglądarce. W dodatku osobiście zaczynam się powoli odcinać od google, ale to praktycznie awykonalne:craz:umcs pisze: Zawsze się próbuję przekonać do Opery ale ciągle coś mi w niej nie pasuje. Chrome to już całkiem...
Zastosowalem i jak na razie dziala.Marvell pisze:Spróbuj wyłączyć wtyczki, wtedy opera 'zjada' duuuużo mniej zasobów. Polecam utworzyć sobie przycisk do wł/wył wtyczek, tutaj jest sporo przydatnych przycisków. U mnie na przykład wtyczki wyłączone są praktycznie cały czas (mam tylko youtube.com dodany do wyjątków) i opera śmiga aż miło:)
pozdrawiam
Nowa funkcjonalność Opery, która w kilka kliknięć zamienia twój komputer w serwer internetowy do dzielenia się plikami (bez żadnych pośredników!) i wiele więcej.marcin111 pisze:Co to jest te Unite?
Nie Firefox a Opera. Chyba, że to zdanie było już nie do mnie.makson pisze:O Chrome możecie dyskutować tutaj.
umcs coś ty masz nie tak z tym RAMem. Opera z flashem, javą, Adobe Readerem i kilkoma innymi wtyczkami nie zajmuje więcej niż 50MB RAMu. Pod względem zużycia pamięci bije na głowę Firefoxa, Chrome, czy nawet Midori.
Poza tym to jest praktycznie niemożliwe, żeby sam Firefox zużywał ci 100% procesora i 70% RAMu. Chyba że masz Pentium III i 128MB RAM.
P.S. A co ma RAM do wentylatorów?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości